0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, lørdag, indledende: Tre danske seniorrekorder og to danske juniorrekorder lørdag formiddag

13-12-2008
Endvidere er Danmark nu klar med svømmere i fire finaler og tre semifinaler lørdag aften.

Af: 21

Det har også i dag, lørdag, været et travlt og samtidig godt indledende afsnit for de danske svømmere ved EM på kortbane i Kroatien.
 
Rikke Møller Pedersen ydede en fantastisk præstation i indledende 100 m brystsvømning, hvor det blev til en flot dansk rekord i tiden 1.07,02. Rikke sletter her Majken Thorups danske rekord, som har været gældende siden 2003, og forbedrer tiden med 47/100 sekunder. Et flot løb af svømmeren fra STO95/Frem, som nu er med videre til semifinalen i aften på en samlet syvendeplads. 
Rikke fortæller om sin præstation: - Jeg er selvfølgelig rigtig glad for rekorden. Men faktisk føltes løbet ikke så godt for mig. Der var ikke ordentlig glid i min svømning, så det vil jeg helt sikkert forsøge at ændre ved i aftenens semifinale. Hvis det lykkes for mig, tror jeg selv på, at jeg kan svømme en endnu hurtigere tid hjem.
 
I damernes indledende 4 x 50 m holdmedley blev det også lørdag formiddag til en dansk rekord. De fire svømmere tilbagelægger således distancen i tiden 1.49,43, hvilket er en forbedring af den tidligere rekord, som har været gældende siden 2003, med præcis ét sekund.
 
De fire svømmere:
Elspa Mørkøre, West Swim Esbjerg: 27,75.
Rikke Møller Pedersen, STO95/Frem: 30,86.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup: 25,71.
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/Elitecentret: 25,11.
 
Det danske hold slutter på en samlet sjetteplads og er således med, når finalen er på programmet i aften.
 
Endelig lykkedes det også for Kristian Outinen at sætte en dansk rekord i lørdagens indledende afsnit. Det skete i disciplinen 50 m brystsvømning, hvor svømmeren fra VAT/VI39 blev noteret for tiden 27,55, hvilket er en forbedring af Kristians egen rekord med 51/100 sekunder. Et stærkt løb af Kristian, som her sluttede på en samlet 22. plads.
 
AGF-svømmeren Pernille Larsen formåede lørdag at sætte en virkelig flot dansk juniorrekord i indledende 50 m rygsvømning i tiden 28,24. Pernille sletter her Louise Ørnstedts juniorrekord fra 2001 og forbedrer tiden med 16/100 sekunder. En kraftpræstation af Pernille, der sluttede som nummer 19 i denne konkurrence. 
 
Med i samme indledende konkurrence var også West Swim Esbjergs Elspa Mørkøre, som her blev noteret for tiden 28,02, hvilket rakte til en samlet 14. plads. Dermed er Elspa med videre til aftenens semifinale.
 
KVIK Kastrup svømmeren Daniel Svendsen, der har debut som deltager ved et internationalt seniormesterskab i disse dage, gjorde flot figur i indledende 100 m individuel medley. Her lykkedes det således for Daniel at slette Kristian Outinens danske juniorrekord fra 2001 i den flotte tid 56,01. Daniel forbedrer derved den danske juniorrekord med 58/100 sekunder.
Det bliver her til en samlet 33. plads for den 18-årige svømmer fra KVIK Kastrup.
 
Også gårsdagens bronzevinder, Lotte Friis, har været i konkurrence lørdag morgen. I indledende 400 m fri sikrer svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret, en plads i aftenens finale på denne distance i tiden 4.03,20. Tiden rækker til en samlet sjetteplads.
 
Også gårsdagens dobbelte sølvmedaljevinder, Jeanette Ottesen, har været i konkurrence lørdag morgen. I indledende 100 m butterfly blev svømmeren fra KVIK Kastrup noteret for tiden 57,93, hvilket resulterede i en samlet syvendeplads. Dermed er Jeanette med videre til aftenens semifinale på denne distance. 
 
Også Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/Elitecentret, var med i dette løb, hvor det ligeledes blev til en plads i aftenens semifinale i tiden 58,46. Micha er med videre til semifinalen som nummer 15.  
 
I aften svømmes der direkte finale på herrernes maraton-distance - 1500 m fri. Her er Mads Glæsner, Allerød/Sigma/Elitecentret, klar, når det går løs.
 
Endelig kan vi også glæde os til herrernes finale i 100 m fri, hvor Jakob Andkjær, VAT/VI39, er med.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Opsamlende er der danske svømmere med i følgende løb lørdag aften:
1500 m fri, herrer, direkte finale: Mads Glæsner, Allerød/Sigma/Elitecentret.
400 m fri, damer, finale: Lotte Friis, Allerød/Sigma/Elitecentret.
100 m fri, herrer, finale: Jakob Andkjær, VAT/VI39.
4 x 50 m holdmedley, damer, finale: Danmark.
50 m rygsvømning, damer, semifinale: Elspa Mørkøre, West Swim Esbjerg.
100 m brystsvømning, damer, semifinale: Rikke Møller Pedersen,
STO95/Frem.
100 m butterfly, damer, semifinale: Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, og Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/Elitecentret. 
 
Aftenens finaleafsnit begynder klokken 16.30.
Eurosport transmitterer live fra finaleafsnittet.
 
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen og informationsmedarbejder Nora Thomsen er med EKM-truppen i Kroatien.
Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160.
Nora Thomsen kan kontaktes på mobil: 2149 0937.
 
Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen eller Nora Thomsen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen eller Nora Thomsen for nærmere aftaler.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk