0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, torsdag, finale: Bronzemedalje til Danmark på førstedagen af EM på kortbane 2008

11-12-2008
Samtidig er det blevet til fire danske rekorder og én nordisk rekord i torsdagens finaleafsnit.

Af: 21

I torsdagens finaleafsnit formåede Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecentret, at blande sig helt i toppen i 400 m fri finalen. Det gjorde han ved at tilbagelægge distancen i den superflotte tid 3.39,77, hvilket er både dansk og nordisk rekord. Mads forbedrer her sin egen danske rekord på distancen med 1,53 sekunder. Ydermere sletter han Anders Holmertz nordiske rekord, som har været gældende helt siden 1990 og forbedrer denne med 1,04 sekunder. En stærk præstation af Mads, som slutter på en flot tredje- og dermed bronzemedaljeplads.
 
Oven på det flotte løb var det en både træt og glad Mads Glæsner, der udtalte om sin præstation: - Jeg troede ikke, at det ville blive til en medalje i det her løb, så jeg er meget overrasket lige nu. Jeg vidste, at det ville blive rigtig svært, derfor tænkte jeg lige før løbet, at jeg bare måtte svømme min chance. Og det gjorde jeg så. 
  
Guldet gik her til tyske Paul Biedermann i tiden 3.37,73. Sølv til Massimiliano Rosolino, Italien, i tiden 3.39,33.
 
I disciplinen 50 m fri for herrer lykkedes det endnu engang på denne december-torsdag for Jakob Andkjær, VAT/VI39, at sætte dansk rekord - denne gang i tiden 21,58. Jakob sluttede i aftenens semifinale på en samlet 10. plads og kom således ikke med videre til finalen.
 
I damernes 50 m brystsvømning semifinale lykkedes det for STO95/FREM svømmeren Rikke Møller Pedersen at slutte på en samlet syvendeplads i tiden 31,00. Dermed var Rikke sikret en plads i finalen, som også blev svømmet i torsdagens finaleafsnit.
I finalen blev det til en sjetteplads for Rikke Møller Pedersen i den meget flotte danske rekordtid 30,73. Her skærer Rikke således yderligere 4/100 sekunder af den danske rekord, som hun kæmpede hjem i torsdagens indledende afsnit.
 
Jeanette Ottesen præsterede også at sætte en dansk rekord torsdag aften ved EM på kortbane i Rijeka. Det gjorde hun i semifinalen i 100 m fri, hvor hun blev noteret for tiden 52,49, hvilket er en forbedring af Jeanettes egen danske rekord på distancen med 37/100 sekunder. Svømmeren fra KVIK Kastrup slutter her på en samlet tredjeplads og er dermed klar, når finalen afvikles i morgen, fredag.
 
I damernes 100 m ryg semifinale var to danske svømmere med til start.
Pernille Larsen, AGF, som i indledende afsnit satte en flot dansk juniorrekord, formåede i aftenens semifinale at tangere rekorden således i tiden 59,30 og sluttede her på en samlet 12. plads.
Med i samme semifinale var også West Swim Esbjergs Elspa Mørkøre. Elspa blev her noteret for tiden 58,99 og sluttede på en samlet 10. plads.
 
Jakob Andkjær stod klar i aftenens semifinale i 100 m butterfly. Her lykkedes det dog ikke for svømmeren fra VAT/VI39 at hamle op med den flotte danske rekord, det blev til i indledende afsnit i 51,57. Derimod måtte Jakob her se sig noteret for tiden 52,16, hvilket resulterede i en samlet 14. plads.
 
Allerød/Sigmas Louise Jansen svømmede torsdag aften finale i 200 m individuel medley. Her blev det til en ottendeplads til Louise i tiden 2.12,14.
 
Også svømmeren Micha Østergaard var med i en finale torsdag aften. Her var der tale om disciplinen 200 m butterfly. Svømmeren fra West Swim Esbjerg/Elitecentret, bliver her noteret for tiden 2.10,53, og må se sig placeret på ottende- og dermed sidstepladsen i denne finale.
 
Se alle resultater på http://www.omegatiming.com/
 
Eurosport transmitterer live fra finaleafsnittene hver dag.
   
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen og informationsmedarbejder Nora Thomsen er med EKM-truppen i Kroatien.
Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160.
Nora Thomsen kan kontaktes på mobil: 2149 0937.
 
Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen eller Nora Thomsen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen eller Nora Thomsen for nærmere aftaler.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger