0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kent Sørensen er død - han blev 47 år

27-11-2008
Lørdag, den 22. november mistede vandpolo-sporten en højt værdsat og dybt engageret ildsjæl - vandpolosektionens leder Kent Sørensen.
Læs her formand Kaj Aagaards mindeord.

Af: 21

Med stor sorg modtog jeg lørdag, den 22. november den triste besked, at Kent Sørensen var afgået ved døden samme eftermiddag. Kent efterlader sig sin forlovede Jette og lille Malika på tre år samt to børn fra et tidligere forhold.
 
Denne eftermiddag havde Kent netop dømt to vandpolokampe i Århus. Han skulle hjem og hvile før næste opgave, der var et FU-møde i vandpolosektionen. Senere havde han aftalt en hyggelig aften med de øvrige vandpololedere- og trænere. Kent døde af hjertestop i sit hjem hos sin familie.
 
Kent Sørensen er af sine venner blevet betegnet som et oplagt talent i op til flere idrætsgrene. Han begyndte sin svømmekarriere i Holstebro og svømmede i HSC’s storhedstid under den efterhånden legendariske træner Flemming Poulsen. Han var et åbenlyst talent og en af de første af en lang række dygtige svømmere fra disse kanter. Kent trodsede efter nogle år Flemmings forventninger om Kent som svømmer og blev i stedet for vandpolospiller. Hans temperament passede godt til vandpolo. Og så var han et naturtalent, der kunne alt med en bold. Således hørte han til blandt de bedste.
Men Kent gjorde det også rigtig godt i rollen som vandpolotræner - dels i Slagelse Svømmeklub, dels i Aarhus Studenternes Svømmeklub.   
 
Kent var en dygtig vandpolodommer, og han drev det vidt. Som international dommer nåede han helt til tops med kampe i Europa Cup regi og ved de store internationale mesterskaber. Han var respekteret af såvel kolleger som spillere. Man var aldrig nervøs for fejlkendelser, når Kent dømte. Man stolede på ham. Han var reel, og hans kampe var præget af ordentlighed.
 
Kents store engagement i vandpolo førte ham videre i ledergerningen. Han var dygtig, og han ønskede at præge udviklingen.
Som sektionsformand har Kent udvist stort engagement og overblik og kæmpet hårdt for at placere vandpolosporten fremme i det samlede idrætsbillede. Såvel inden for landets grænser som på de bonede gulve i LEN – Det europæiske svømmeforbund. Det har været et studie i sig selv at have fulgt Kent Sørensens internationale arbejde, hvor han var medlem af LENs masterkomité. Han kæmpede hårdt – han var velforberedt, og han har været en meget kompetent lobbyist.
 
Kent Sørensen var en loyal og arbejdsom sektionsformand i samarbejdet med bestyrelse og administration. Personalet kender ham som en venlig og hyggelig leder, der altid gav sig tid til en frisk bemærkning, når han havde ærinde i Farum.
 
Jeg har lært Kent rigtig godt at kende i forbindelse med flere rejser til LENs kongresser i de senere år. Det har efterladt indtrykket af en meget engageret og flittig leder, der brændte for vandpolosporten.
 
Vores tanker går til Kents forlovede og hans tre-årige datter. Han talte meget om jer på vores rejser – og han glædede sig til at komme hjem efter veludført arbejde.  
 
Æret være Kent Sørensens minde.
 
Kaj Aagaard
Formand

Dansk Svømmeunion