0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion vil diskutere forbud mod konkurrencedragter for de yngste svømmere

04-11-2008
På grundlag af en indstilling fra Eliteafdelingen vil Dansk Svømmeunions bestyrelse diskutere og overveje et forbud mod anvendelsen af konkurrencedragter for de yngste svømmere.

Af: 21

Her tænkes på svømmere, der for pigernes vedkommende er yngre end årgang 95, og for drengenes vedkommende yngre end årgang 93.
 
Forslaget vedrører et forbud mod brugen af alle former for konkurrencedragter til samtlige årgangsstævner, der arrangeres i regi af Dansk Svømmeunion. Mere konkret er Eliteafdelingens forslag, at kun badetøj i de klassiske udskæringer (således badebukser og badedragter) må anvendes.
I tilfælde af, at ovennævnte årgangssvømmere deltager og kvalificerer sig til internationale mesterskaber og eksempelvis Danish Open på langbane og DM på kortbane, må svømmerne anvende de konkurrencedragter, der er godkendt af FINA.
Altså grønt lys til brug af konkurrencedragterne i situationer hvor årgangssvømmerne skal konkurrere med andre aldersgrupper og svømmere fra flere nationer.
 
Dansk Svømmeunion ønsker særligt af to årsager at diskutere forslaget
Svømmeteknisk hensyn: Dansk Svømmeunion ønsker, at de yngste svømmere skal lære at svømme hurtigt, have den rigtige kropsposition i vandet og derved svømme teknisk korrekt uden brug af den nyeste teknologi.
 
Økonomisk hensyn: Det er for Dansk Svømmeunion vigtigt, at alle forældre kan være med rent økonomisk, når svømmerne er helt små, og at dansk svømning således fastholder flest mulige talenter, uden at økonomien skal lægge en dæmper på opbakningen fra forældrene.
 
Dansk Svømmeunion har som nævnt ovenfor endnu ikke besluttet, om et forbud skal effektueres, men har sat emnet på dagsordenen på det førstkommende bestyrelsesmøde den 12. november.
 
For yderligere information kan nedenstående kontaktes:
Direktør Pia Holmen, telefon: 4439 4451 / mobil: 2920 6161.
Elitechef Lars Sørensen, telefon: 4439 4455 / mobil: 2920 6160.