0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fem guldmedaljer til Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i konkurrencelivredning

03-11-2008

Af: 21

Danmark gjorde god figur ved de Nordiske Mesterskaber i konkurrencelivredning 2008, som blev holdt i weekenden i Jönköping, Sverige. Ved stævnet kæmpede, udover Danmark, også Norge, Sverige og Finland om medaljerne. Der blev både kæmpet individuelt om titler og om den prestigefyldte nationssejr.

Danmark deltog med i alt 11 atleter – seks herrer og fem damer. Trods det faktum at flere af de danske deltagere er nye i sporten, klarede de sig rigtig flot alligevel.

Resultater
I disciplinen 100 m redning af dukke med finne og torpedo var Thomas Ibsen Nielsen (AGF) flyvende. Med tiden 0.57,32 vandt han det Nordiske Mesterskab og satte samtidig dansk og nordisk rekord. Tiden var så god, at den ved sidste VM ville have resulteret i en bronzemedalje.
I 200 m superlivredder vandt Thomas ligeledes guld i den personlige rekordtid 2.25,89.

I 200 m forhindringssvømning vandt Trine Gudnitz (Helsingør) det Nordiske Mesterskab i tiden 2.19,63, der også var dansk rekord. Flot af Trine, der er forholdsvis ny inden for konkurrencelivredningssporten.

Også i holdkapperne var de danske deltagere rigtig godt svømmende.
I 4 x 50 m redningsmedley (Michael Sørensen - STO, Simon Nissen - AGF, Klaus Nielsen - AGF, Thomas Ibsen Nielsen - AGF) vandt det danske herrehold således guld i tiden 1.42,19.

Også i 4 x 50 m forhindringssvømning (Thomas Ibsen Nielsen – AGF, Michael Sørensen –STO, Klaus Nielsen – AGF, Stefan Hjortshøj - Grenå) blev det til guld til det danske hold – her i tiden 1.52,10.

Foruden de fem guldmedaljer fik de danske deltagere kæmpet sig til seks sølv- og 10 bronzemedaljer.

I den samlede nationskonkurrence blev det desværre kun til en tredjeplads til Danmark i tæt kamp med Norge. Sverige vandt med 297 point, Norge blev nummer to med 227 point, Danmark sluttede på tredjepladsen med 222 point. Ind på fjerde- og dermed sidstepladsen kom Finland med 73 point.

Se samtlige resultater fra weekendens NM i konkurrencelivredning her.

Masser af potentiale i de danske konkurrencelivreddere
Dansk Svømmeunions landstræner i konkurrencelivredning, Nicolaj Poulsen, er godt tilfreds med weekendens præstationer. - Der er rigtig meget potentiale i de danske deltagere. Det ser vi jo også ud af de flotte resultater, som weekenden har budt på. Flere af de danske deltagere er imidlertid helt nye i sporten, så de mangler helt naturligt noget konkurrenceerfaring. Når først de har været med nogle gange og opnået noget mere erfaring, så vil også de kunne blande sig helt i front, udtaler Nicolaj Poulsen oven på weekendens NM.

For yderligere information kan Nicolaj Poulsen kontaktes på mobil: 5174 3317.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger