0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM-kortbane: 477 deltagere klar til Danmarks Mesterskaberne på kortbane i Koldings SlotssøBadet

21-10-2008

Af: 21

Fra torsdag, den 23. oktober til og med søndag, den 26. oktober danner Koldings smukke svømmehal SlotssøBadet rammen om Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2008 foruden Danske Junior Mesterskaber på kortbane 2008.
De mange svømmere, som i år er tilmeldt mesterskaberne, repræsenterer i alt 71 svømmeklubber. Blandt svømmerne er fire deltagere, som stiller op for henholdsvis to færøske klubber og en enkelt spansk klub. Disse svømmere stiller således op uden for konkurrence.
 
Syv af de ni danske OL-svømmere klar til start i Kolding  
Blandt deltagerne ved mesterskaberne er også at finde størstedelen af de succesrige danske OL-svømmere. Således kan vi glæde os til at følge Lotte Friis (OL-bronzemedaljevinder fra Allerød/Sigma/Elitecentret), Chris Christensen (West Swim Esbjerg), Jon Rud (West Swim Esbjerg/Elitecentret), Mads Glæsner (Allerød/Sigma/Elitecentret), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup), Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret) og Louise Jansen (Allerød/Sigma).
 
Kun to af de danske OL-svømmere vil ikke være at finde blandt deltagerne ved weekendens kortbane-mesterskaber: Jakob Andkjær træner p.t. i USA, mens Julie Hjorth-Hansen har valgt at holde en træningsfri periode oven på OL.
 
De øvrige OL-svømmere benytter de forestående danske mesterskaber som led i forberedelsen frem mod det, der for disse svømmere vil udgøre efterårets hovedmål, nemlig EM på kortbane i december måned. Af samme grund vil OL-svømmerne formentlig ikke være i stand til at svømme de hurtigste tider hjem allerede under DM i Kolding.
 
Afgørende kvalifikationer på spil ved DM på kortbane i Kolding
Mesterskaberne i Kolding er sidste chance for at opnå kvalifikation til en række forskellige internationale mesterskaber og stævner på kortbane i løbet af efteråret og vinteren. Således er der meget på spil for de fleste af svømmerne ved mesterskaberne i Kolding, hvor Dansk Svømmeunions nye landstræner, Paulus Wildeboer, naturligvis vil være tilstede og følge svømmerne og deres præstationer.
 
EM på kortbane
Kvalifikationsperioden for EM på kortbane slutter på søndag, den 26. oktober. DM på kortbane vil således være sidste chance for at kvalificere sig individuelt og via holdkapper til disse mesterskaber, som afvikles i perioden 11. – 14. december i Rijeka, Kroatien. Inden starten på DM er følgende ni svømmere individuelt kvalificeret, men ikke endeligt udtaget: Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup), Lotte Friis (Allerød/Sigma/Elitecentret), Pernille Larsen (AGF), Louise Jansen (Allerød/Sigma), Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret), Jakob Andkjær (p.t. i USA), Mads Glæsner (Allerød/Sigma/Elitecentret), Chris Christensen (West Swim Esbjerg) og Jon Rud (West Swim Esbjerg/Elitecentret).
 
For damerne er begge holdkapper kvalificeret, men svømmerne på disse holdkapper udtages først efter DM på kortbane. Yderligere tildeler Dansk Svømmeunion seks såkaldte Wild Cards til de seks bedste svømmere på tværs af kønnene blandt sidste-års juniorerne og første-års seniorerne.
 
Sidste chance for adgangsbilletter til World Cup stævner
DM på kortbane udgør ligeledes sidste chance for at svømme sig på ranglisten bestående af efterårets 24 bedste seniorsvømmere, som får tilbudt deltagelse ved det, der traditionelt udgør de stærkest besatte World Cup stævner i henholdsvis Stockholm og Berlin. Disse stævner afholdes i november måned.
 
Juniorsvømmerne klar til kamp om pladser til Nordiske Junior Mesterskaber
Juniorsvømmerne har også noget at kæmpe om ved de forestående kortbane-mesterskaber. Således vil Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, i ugen efter DM udtage den trup af svømmere, der skal deltage i Nordiske Junior Mesterskaber, som i år afholdes i Sverige.
 
Program for DM på kortbane 2008
Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2008 afholdes i SlotssøBadet (Hospitalsgade 6, 6000 Kolding) torsdag – søndag, den 23. – 26. oktober.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.30.
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej.
 
Kontaktperson under mesterskaberne er Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160.
Vedrørende internationale udtagelser kan Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
Lokal kontaktperson er også Janne Voss, Kolding Svømmeklub, som kan kontaktes på mobil: 2118 9085.
 
Live resultatformidling
Resultaterne kan følges live på: http://www.livetiming.dk/?cid=210
  
Danmarks Mesterskaberne afholdes i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og Kolding Svømmeklub.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger