0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion og Team Danmark udgiver bog om aldersrelateret træning i svømning

24-09-2008

Af: 21

Dansk Svømmeunion har sammen med Team Danmark haft en række svømmekyndige eksperter til at beskrive, hvordan en forsvarlig og internationalt anerkendt udvikling af fremtidens svømmestjerner bør foregå. Det er der kommet bogen ”Aldersrelateret træning i svømning” ud af, som netop er kommet på gaden.
 
Bogen skal ses som en anbefaling og sikring af, hvordan en lang og forsvarlig karriere i svømning kan opnås. En svømmekarriere, hvor træningen sker efter internationalt anerkendte metoder og træningsmængder.
 
Bogen anbefaler en talentudviklingsmodel, hvor der sigtes mod sen specialisering hos svømmeren. Den sene specialisering modvirker nemlig udbrændthed hos svømmetalenterne, der således har langt bedre chancer for at nå en seniorkarriere – også i international sammenhæng.
 
Bogen har fem overordnede kapitler:
-        Træningsanbefalinger i svømning af talentudvikler Michael Hinge.
-        Idrætspsykologi og mental træning af cand. scient. i idræt
         og psykologi Martin Thomsen Langagergaard.
-        Skadeforebyggende træning i svømning af fysioterapeut
         Jacob
Iversen.
-        Styrketræning i svømning af BSc. og stud. MSc i human
         fysiologi Kenneth Jay.
-        Ernæringsanbefalinger af klinisk diætist Lenette Nielsen.
 
Bogens anbefalinger vil i de kommende år danne rammen om en omfattende implementeringsplan i Dansk Svømmeunion. En plan, der blandt andet vil omfatte revidering af de nuværende elitetræneruddannelser og etablering af talentudviklingskraftcentre, der skal fungere som ATK mønsterklubber. Ligeledes vil der ske en gradvis udbygning af www.svoem.dk/ATK som et videnssite om aldersrelateret svømmetræning.
 
Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, er glad for, at landets klubber og talenter får et bedre afsæt for talentudviklingen: - Vi har nu beskrevet, hvordan trænerne og klubberne kan varetage en forsvarlig og dokumenteret udvikling af fremtidens svømmestjerner. Og det er specielt vigtigt i svømning, hvor træningsmængden for de unge svømmetalenter i forhold til andre idrætsgrene er forholdsvis stor.
 
Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, understreger, at bogen skal ses som en anbefaling – og ikke en færdig plan: - Jeg håber, bogen giver fremtidens talenter endnu bedre vilkår for deres udvikling i svømmeklubberne. Bogen er ikke en endegyldig facitliste, men derimod tænkt som inspiration til klubberne, trænerne og forældrene, så de på et solidt grundlag kan skabe endnu bedre rammer for svømmetalenterne.
 
Team Danmarks direktør, Michael Andersen, glæder sig over det nye vidensgrundlag, som er blevet skabt: - Svømmerne er netop vendt hjem fra OL med flotte resultater – og vi vil sammen med Dansk Svømmeunion også fremover kæmpe for at udvikle stadig nye danske svømmetalenter. Den nye publikation giver et godt billede af, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det drejer sig om udvikling af svømmetalenter – derfor er det vigtig læsning for både trænere, forældre og de talentfulde svømmere.
 
Bogen kan downloades og købes i en trykt version hos Dansk Svømmeunion via følgende link www.svoem.dk/ATK eller ved telefonisk henvendelse på 4439 4450. Bogen koster kr.125,- + forsendelse.  
 
For yderligere kommentarer kontakt:
Elitechef i Dansk Svømmeunion Lars Sørensen, telefon: 2920 6160.
Talentudvikler i Dansk Svømmeunion Michael Hinge, telefon: 2049 5706.
Direktør i Team Danmark Michael Andersen, telefon: 5126 6062.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger