0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rift om medaljerne ved dette års udgave af DM i udendørs konkurrencelivredning

10-09-2008

Af: 21

DM i udendørs livredning afholdes på lørdag, den 13. september ved Bellevue Strand i Klampenborg, mere præcist på stranden og i havet foran Klampenborg Kajakklub.
 
DM bliver kulminationen på et år, hvor konkurrencelivredning i Danmark har været inde i en kraftig udvikling. Med flere stævner og flere deltagere end tidligere, kombineret med dette års store resultatmæssige højdepunkt, Jacob Carstensens VM-bronzemedalje i Tyskland, ser fremtiden lys ud for dansk konkurrencelivredning.
 
Årets DM i udendørs livredning er, nøjagtig som årets inde-DM afholdt i april, det største i mange år. Med 20 herrer og 10 kvinder til start er der for første gang konkurrence om medaljerne i samtlige discipliner hos herrerne, det gælder således både de seks individuelle konkurrencer og de fire holdkapper, mens kvinderne får kamp om medaljerne i alle konkurrencer bortset fra tre holdkapper.
 
Blandt favoritterne finder man især de danske deltagere fra VM i juli måned i Tyskland. Hos damerne drejer det sig om Caroline Kleemann, GI40/Hermes, som ventes at dominere de fire havdiscipliner - surfrace, surf ski, board race og oceanwoman - og Maria Bisgaard, ligeledes GI40/Hermes, som er klar favorit på stranden i løbedisciplinerne 90 meter og den meget underholdende beach flags.
 
Hos herrerne er konkurrencen mere åben, dog må Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, betragtes som storfavorit i surfrace, hvor han ved VM netop kæmpede en flot bronzemedalje hjem. Øvrige medaljefavoritter i herrernes havdiscipliner er Joseph Quinlan, GI40/Hermes, og talentet Thomas Ibsen Nielsen, AGF, som i sin første sæson i sporten allerede har deltaget ved VM.
I herrernes løbediscipliner, 90 meter og beach flags, bliver det spændende at følge Brian O. Jørgensen, USG, som med mange års atletikbaggrund bør kunne dominere trods sin manglende erfaring i sandet.
 
Program
Konkurrencerne indledes klokken 10.00 og stævnet forventes afsluttet senest klokken 17.00. Der er ikke angivet nogen tidspunkter for de enkelte discipliner, da løbene blot afvikles i rækkefølge med en kort pause mellem hver start. Der er ingen indledende heats, alle starter er derfor finaler.
I frokostpausen kommer de VM-sølvvindende livreddere fra Trygfonden kystlivredning og demonstrerer deres evner i redning med motorbåd. Dette vil finde sted i tidsrummet 12.30 – 14.00.
 
Alle resultater vil være at finde på Dansk Svømmeunions hjemmeside fra mandag – se www.svoem.dk/konkurrencelivredning
 
Presseansvarlig under stævnet er Christen Thing, livredningssektionen, som kan kontaktes på mobil: 2635 4741.
 
En grundig gennemgang af disciplinerne kan læses på: www.svoem.dk/konkurrencelivredning
 
Vel mødt til en spændende og underholdende konkurrencedag på Bellevue Strand lørdag formiddag og eftermiddag.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Livredningssektionen


Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger