0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lotte Friis bærer Dannebrog til OL´s afslutning

22-08-2008
Det bliver svømmeren Lotte Friis, der bærer Dannebrog ind på National Stadium (Fuglereden) til OL´s afslutning på søndag kl. 20.00 lokal tid (klokken 14.00 dansk tid).

Af: 21

(Af Casper Hollerup, DIF)
Lotte vandt som bekendt en flot OL-bronzemedalje i 800 m fri:
"Traditionen er, at den atlet, der sætter medaljehøsten i gang for Danmark ved OL, bærer fanen til afslutningsceremonien. Lotte var den første medaljetager blandt atleterne i Beijing, og jeg er meget glad for, at hun har sagt ja til at bære fanen," siger chef de mission Jesper Frigast Larsen.

"Det var rigtig fedt, da Jesper Frigast spurgte mig om jeg ville bære fanen. Det er en stor ære, også selvom afslutningen er mindre formel end åbningsceremonien," siger den 20-årige Lotte Friis.

"Det var slet ikke faldet mig ind, at det var mig, der ville blive spurgt – og det her er et ekstra skulderklap oven på min medalje. Det bliver helt fantastisk at bære Dannebrog ind på stadion."

"Jeg tror ikke, at jeg kommer til at tænke på, at hele verden ser på mig, når vi går ind på stadion. Og jeg tror også jeg ville blive nervøs, hvis jeg gjorde. Jeg håber, at Danmark synes, at jeg gør det godt!"

Om hvad der skal ske inden afslutningsceremonien, siger Lotte:
"Jeg har fået at vide, at jeg skal af sted en time før de andre fra OL-holdet. Jeg skal køre et sted hen sammen med de andre fanebærere og have instrukser."

Lottes mor, far og søster skal se afslutningsceremonien på et hotel i Beijing.
"Min mor, far og søster er stolte og glade på mine vegne over at jeg skal gå med fanen. De synes, det er stort, og det er jo også noget, som ikke særlig mange kommer til at prøve," siger Lotte Friis.

"De andre svømmere på holdet er rigtig glade på mine vegne. Og det er ikke så tit, at det er en svømmer, der får lov til at bære fanen."

Note: Det danske dressurhold var reelt de første til at vinde en dansk OL-medalje. Det skete i Hong Kong. Dressurholdet kommer ikke til Beijing.

Note: Til afslutningsceremonien ved OL i Athen 2004 var Joachim B. Olsen fanebærer.


 


Cookieindstillinger