0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske Tårn Mesterskaber 2008 i Århus Svømmestadion

22-08-2008

Af: 21

I morgen, lørdag, den 23. august, afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med AGF Udspring Danske Tårn Mesterskaber samt Danske Årgangs Tårn Mesterskaber 2008.

”De 4 første” og ”De 5 første” – premiere på ny konkurrence i forbindelse med DM 2008
Danske Tårn Mesterskaber har traditionelt været et stævne med få deltagere. I år afholder springsektionen derfor foruden DM-konkurrencerne for seniorer og årgang på tårnet (5 meter, 7,5 meter og 10 meter), også prøvekonkurrencer i det, der inden for udspringssporten betegnes ”de 4 første” på tårn og ”de 5 første” på vippe – spring, der hører ind under kategorien ”stilspring”.
 
Deltagerantallet er på grund af dette nye tiltag steget betragteligt, hvorfor Dansk Svømmeunions springsektion da også håber, at de nye konkurrencer kommer til at udgøre et fast indslag i mesterskaberne fremover.
 
DM for seniorer – nu uden stilspring
Tidligere sprang hver deltager i DM-seniorkonkurrencen både stilspring (4 spring på tårnet og 5 spring på vipperne) samt frie spring (6 spring på vippe/tårn for herrer, 5 spring på vippe/tårn for damer). Stilsprings-delen indgår imidlertid ikke længere i internationale mesterskaber for seniorer, hvorfor man i Danmark nu også har valgt at fjerne disse fra DM. Således indgår kun de frie spring i DM for seniorer. Seniorspringerne kan imidlertid fortsat konkurrere i stilspringene, således ”de 4 første” og ”de 5 første”, idet man i springsektionen har valgt at tilføje denne disciplin som en konkurrence for sig i forbindelse med DM.
For juniorerne gælder stadig, at de skal springe både stilspring (varierende antal afhængig af aldergruppe) foruden de frie spring.
 
Stilspring kan betegnes som de stilfulde spring; her er det elegance, sikkerhed og ynde, som skal afgøre, hvem, der vinder. Dette i modsætning til de frie spring, hvor der gælder om at udføre spring af størst mulig sværhedsgrad.    
 
Danske Tårn Mesterskaber
Nok bliver der ikke den store spænding omkring medaljeuddelingen ved mesterskaberne, idet der i flere grupper kun er tilmeldt én til to springere, til gengæld er det glædeligt, at flere årgangsgrupper er repræsenteret i år sammenlignet med sidste års DM. Dette vidner om en ny begyndende opblomstring af udspringssporten i klubberne på landsplan.
 
Program
Mesterskaberne begynder klokken 12.00. Sidste disciplin forventes afsluttet klokken 16.00. Se detaljeret program her.
 
For yderligere information kan Ronni Meyer, springsektionen, kontaktes på mobil: 2233 6243.   
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Springsektionen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 






Cookieindstillinger