0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion ansætter ny landstræner

19-08-2008

Af: 21

Dansk Svømmeunion har på et pressemøde afholdt i Beijing tidligere på dagen afsløret navnet på den landstræner, der fra 1. oktober 2008 skal stå i spidsen for dansk elitesvømnings satsning frem mod OL 2012 i London.
 
Paulus Wildeboer er navnet på dansk svømnings kommende landstræner. Paulus er hollandsk statsborger, er 53 år og har arbejdet det meste af sin svømmetrænerkarriere i spansk svømning. Han har været professionel svømmetræner siden 1978 og har i den forbindelse været tilknyttet både det hollandske og det spanske landshold.
 
I de seneste år har Paulus været ansat som teknisk direktør og cheftræner på det spanske træningscenter i Madrid, og har de seneste to sæsoner været cheftræner på et privat elitetræningscenter i Mataro tæt på Barcelona.
 
På CV’et har Paulus Wildeboer og de svømmere, han har trænet, haft deltagelse ved blandt andet fem OL, seks VM, ni EM og syv EM for juniorer - alle stævner på langbane.
 
Ved samtlige internationale langbanemesterskaber er det blevet til medaljer foruden såvel Europa- som verdensrekorder. Det er blandt andet blevet til to olympiske medaljer, en af guld og en af bronze; 12 medaljer ved VM, heraf fem af guld; mere end 40 medaljer ved EM, heraf 15 af guld, og 14 medaljer ved EM for juniorer.
 
Privat er Paulus gift med Winnie Faber, som selv er tidligere olympisk svømmer ved OL i Montreal 1976. Sammen har de sønnerne Olaf og Aschwin, der også begge er olympiske svømmere. Den yngste søn, Aschwin, har netop deltaget ved svømmekonkurrencerne i Beijing, hvor han stillede op for Spanien og svømmede OL-finale i 100 m rygcrawl.
 
Paulus taler engelsk, hollandsk, spansk, tysk samt catalansk og har som mål at kunne tale et nogenlunde forståeligt dansk indenfor det første års tid af sin ansættelse.
 
Elitechef Lars Sørensen siger om ansættelsen af Paulus: - Det er en stor fornøjelse i dag at kunne præsentere en så erfaren og kompetent international træner for pressen og alle øvrige, der interesserer sig for dansk elitesvømning. Med Paulus som landstræner vil vi i samarbejde med eliteklubberne kunne løfte dansk svømning op på det næste niveau, og således fortsætte den stærke udvikling dansk elitesvømning i øjeblikket er inde i.
Elitechefen udtaler videre: - Interessen for landstrænerjobbet i dansk svømning har været overraskende stor. En interesse, vi især kan takke vores nuværende landstræner Mark Regans fokuserede udviklingsarbejde for.
 
Også i Team Danmark, der har været med i hele ansættelsesprocessen, er der stor tilfredshed med den nye landstræneransættelse i Dansk Svømmeunion: - Dansk svømning har igennem de seneste år haft en meget imponerende fremgang, der blandt andet er blevet understreget her ved OL. Såvel på drenge- som pigesiden er der nu en række unge topsvømmere, der under fortsat træning og rådgivning af en international trænerkapacitet som Paulus Wildeboer, kan skabe masser af internationale resultater frem mod OL 2012 i London, udtaler direktør i Team Danmark, Michael Andersen, og fortsætter: - Derudover er der ingen tvivl om, at Paulus Wildeboer, med sin baggrund i det spanske og hollandske elitesportssystem, kan give dansk eliteidræt stor inspiration og viden - ikke mindst vedrørende talentudvikling.
 
Som nævnt indledningsvis vil Paulus Wildeboer påbegynde sit nye job som landstræner i Dansk Svømmeunion pr. 1. oktober 2008.
 
For yderligere kommentarer kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
Paulus Wildeboer kan kontaktes på mobil: +34 616 961 947.
Direktør i Team Danmark, Michael Andersen, kan kontaktes på mobil: 5126 6062.
 
Læs mere om Eliteplan 2012 på elitechef Lars Sørensens blog på www.svoem.dk
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger