0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-bronze til Lotte Friis i 800 fri

16-08-2008
Oven på 20 års venten blev det lørdag, den 16. august 2008 atter til OL-medalje til en dansker. 

Af: 21

Lørdag, den 16. august 2008 bliver en dag, som uden tvivl vil skrive sig ind i dansk svømmehistorie. For lørdag den 16. august 2008 blev dagen, hvor det oven på 20 års venten atter blev til OL-medalje til en dansk svømmer.
Dermed er det allerede afsløret, at Lotte Friis (Allerød/Sigma/Elitecentret) i lørdagens finaleafsnit formåede at kæmpe sig ind på en medaljeplads i 800 fri finalen. Det blev nemlig til en flot bronze OL-medalje til 20-årige Lotte i tiden 8.23,03 – en tid, som er små 1,3 sekunder fra den danske svømmers egen nye danske/nordiske rekordtid, sat for to dage siden i det indledende afsnit.
 
Lykkelig Lotte Friis: Det føles helt uvirkeligt
Oven på løbet fortalte en ovenud lykkelig Lotte Friis om oplevelsen: - Jeg er bare så glad så glad. Det er helt vildt fantastisk at være endt med en medalje om halsen. Det føles også helt uvirkeligt for mig lige nu. Da jeg kom i mål og fandt ud af, at jeg var blevet tre’er, tænkte jeg ”nej, det er ikke rigtigt”, så jeg måtte lige tjekke tavlen en ekstra gang, før jeg rigtig forstod, at den var god nok.
Om selve løbet havde Lotte Friis følgende bemærkninger: - Jeg havde svært ved at vurdere løbet undervejs, og på de sidste måske 200 meter kunne jeg godt mærke, at jeg var ved at blive træt. Men så tænkte jeg, at det bare ikke kunne passe, at jeg skulle gå ned nu, og så kæmpede jeg bare videre, fortalte altså Danmarks OL-bronzevinder fra Beijing. Godt, at Lotte ”bare” kæmpede videre.
 
Kulmination på hårdt udviklingsarbejde med stor kredit til Team Danmark
Også Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, er utroligt glad oven på Lottes medalje-præstation: - Jeg er naturligvis også hele følelsesregistret igennem. Jeg er stolt, jeg er rørt og jeg er meget lykkelig over Lottes præstation. Det er en utrolig flot afslutning på dette OL, for os, fortæller Lars Sørensen, som ikke er i tvivl om, at resultatet skal ses i lyset af flere års hårdt arbejde indenfor dansk elitesvømning: - Det her er kulminationen på seks års hårdt udviklings-arbejde i dansk svømning, og det med stor kredit til Team Danmark, som har skabt eliteafdelingen de rammer, der skulle til, for at vi har kunnet arbejde os frem til det niveau, vi er på nu, lyder det afslutningsvis fra en rørt elitechef i Dansk Svømmeunion.    
 
Guldvinder i 800 m fri finalen blev engelske Rebecca Adlington i ny verdensrekord-tid: 8.14,10.
Sølv til Alessia Filippi fra Italien i tiden 8.20,23.
 
Sidst Danmark svømmede sig til en OL-medalje var helt tilbage i 1988, hvor Benny Nielsen, i 200 m butterfly, svømmede sig til en sølvmedalje. 20 år skulle der således gå før vi atter kunne opleve Dannebrog ryge til tops ved de Olympiske Leges svømmekonkurrencer.

Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger