0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL svømning fredag - indledende: Stor dansk/nordisk rekord af Mads Glæsner i 1500 fri

15-08-2008

Af: 21

Fredagens indledende afsnit af OL-svømmekonkurrencerne i Beijing bød blandt andet på 1500 fri, hvor danske Mads Glæsner stod klar på startskamlen. 19-årige Mads har ikke været i konkurrence siden første OL-dag, således for seks dage siden. Her forbedrede svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret sin egen danske rekord i 400 fri med tre sekunder og detroniserede samtidig en 16 år gammel nordisk rekord på distancen. Det var i lørdags.
I dag, fredag, var det så 1500 fri, som stod for skud.
Mads svømmer et fremragende løb i tiden 15.03,33 og forbedrer derved sin egen danske/nordiske rekord på distancen med ikke mindre end 8,77 sekunder.
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen fortæller fra Beijing, at Mads var meget glad og tilfreds oven på sit løb: - Han var og er helt sikkert meget tilfreds med sin præstation. Ingen tvivl om det. Men jeg ved, at han havde en drøm om at gå under de magiske 15 minutter. Det lykkedes så ikke helt i dag. Men uanset hvad, så er det bare en kraftpræstation Mads leverer i dag, lyder det fra elitechefen i Beijing.  
Den danske svømmer slutter på en samlet 14. plads. Da der ikke svømmes semifinaler på denne distance, er deltagelsen ved OL for Mads således et overstået kapitel.
Mads har dermed svømmet to løb ved dette OL, som begge er endt med markante danske/nordiske rekorder. Således en virkelig flot OL-debut for den 19-årige svømmer.
 
Dansk rekord til Jeanette Ottesen i indledende 50 m fri
Foruden Mads var også Jeanette Ottesen i konkurrence i fredagens indledende afsnit. Jeanette svømmer her indledende 50 m fri i tiden 24,83. Her forbedrer den 20-årige svømmer sin egen danske rekord med 7/100 sekunder og er videre til semifinalen i femte hurtigste tid.
KVIK Kastrup svømmeren var selv oven på løbet meget godt tilfreds med sin tid, men mente, at der var nogle tekniske detaljer, som kunne forbedres. Dermed er der lagt op til en spændende semifinale lørdag morgen.
 
Foruden Jeanettes deltagelse i 50 m fri semifinale lørdag morgen, er det også her, vi kan glæde os til at skulle følge Lotte Friis, Allerød/Sigma/Elitecentret, i 800 m fri finalen. Lotte er her med i tredje hurtigste tid. Dette bliver uden tvivl også et brag af et løb at følge.
 
Lørdagens finaleafsnit begynder klokken 04.00 dansk tid.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR P3 dækker ligeledes svømmekonkurrencerne live, mens DR Sporten bringer uddrag fra konkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger