0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL svømning fredag - finaleafsnit: Flot femteplads til Jeanette Ottesen i 100 m fri finalen

15-08-2008

Af: 21

For første gang ved dette OL var der en dansker med i en finale i svømmekonkurrencerne.
20-årige Jeanette Ottesen har de forgangne dage svømmet stærke tider hjem i 100 m fri, hvilket betød, at vi i fredagens finaleafsnit kunne se frem til at have den danske svømmer med i syvende hurtigste tid.
 
I finalen bliver det atter til en stærk præstation af svømmeren fra KVIK Kastrup, som her noteres for tiden 54,06, hvilket resulterer i en samlet placering som nummer fem.  
 
Jeanette lægger lidt for hårdt ud på de første 50 meter (tid: 25,84), hvorfor kræfterne ikke helt rækker på de sidste meter. Trods den lidt uheldige disponering, som Jeanette selv ærgrer sig over efterfølgende, er den danske svømmer meget lykkelig over placeringen som nummer fem i en OL-finale. Også Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, udtrykker glæde over resultatet: - Jeanettes præstationer ved dette OL i 100 m fri er rigtig flotte. Og at hun slutter på en samlet femteplads i finalen er særdeles godt gået. Bortset fra Mette Jacobsens fjerdeplads i 200 m butterfly ved OL i Sydney i 2000, har Danmark ikke opnået en så god placering siden 1988, hvor Benny Nielsen vandt sølv i 200 m butterfly. Det siger noget om, hvor flot et resultat Jeanette i dag har svømmet hjem, lyder det fra Lars Sørensen i Beijing.  
 
Guldet gik til Britta Steffen, Tyskland, i tiden 53,12.
Sølv til Lisbeth Trickett, Australien, i tiden 53,16.
Bronze til Natalie Coughlin, USA, i tiden 53,39.
Fjerdepladsen lige foran Jeanette gik til finske Hanna-Maria Seppala i tiden 53,97.
 
I fredagens indledende afsnit, som begynder klokken 12.30 dansk tid, har vi igen fornøjelsen af at kunne følge Jeanette i bassinet. Her gælder det 50 m fri. Jeanettes egen danske rekord på denne distance lyder p.t. på 24,90.
 
Og endelig er det også i dag at vi skal følge Mads Glæsner, Allerød/Sigma/Elitecentret, på maratondistancen 1500 m fri. Mads er her indehaver af den danske/nordiske rekord i tiden 15.12,10. Det skal blive rigtig spændende at se, om der bliver ændret ved denne tid senere i dag, fredag.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR P3 dækker ligeledes svømmekonkurrencerne live, mens DR Sporten bringer uddrag fra konkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger