0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-svømning torsdag - finaleafsnit: Jeanette Ottesen videre til finalen i 100 m fri svømning

14-08-2008

Af: 21

I torsdagens finaleafsnit lykkedes det endnu engang for 20-årige Jeanette Ottesen at hente en stærk tid hjem i 100 m fri semifinale.
I går slettede Jeanette i overbevisende stil Mette Jacobsens otte år gamle danske rekord på distancen i tiden 54,04 og sikrede sig dermed en plads i semifinalen med en samlet niendeplads.
I torsdagens semifinale noteres KVIK Kastrup svømmeren for tiden 54,05, og bliver her samlet syvende hurtigste svømmer. Således gentager Jeanette gårsdagens meget flotte præstation i et løb, hvor hun denne gang disponerer lidt anderledes sammenlignet med indledende. I dag lægger Jeanette noget hurtigere ud på de første 50 meter, men mister så til gengæld lidt tid på hjemturen.
En jublende lykkelig Jeanette Ottesen er nu, som den første danske svømmer ved dette OL, klar til finalen.
Finalen svømmes fredag morgen (afsnittet begynder klokken 04.00 dansk tid).
 
To danske svømmere i konkurrence i torsdagens indledende afsnit
I torsdagens indledende afsnit, som begynder klokken 12.30 dansk tid, har vi Jakob Andkjær, VAT/VI39/Elitecentret, med i indledende 50 m fri svømning. Dette løb er et OL-kvalificeret og dermed primær løb for den 23-årige svømmer, som selv er indehaver af den danske rekord på distancen i tiden 22,47.
 
Dernæst har vi Lotte Friis med i indledende 800 m fri. Også her er der tale om et primær løb for svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret. Lottes danske rekord på denne distance lyder p.t. på 8.28,88.
 
Og endelig hopper Jakob Andkjær atter i bassinet, når det går løs med 100 m butterfly. Dette løb er kun et sekundært løb for Jakob, der her har den danske rekord i 53,53.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR P3 dækker ligeledes svømmekonkurrencerne live, mens DR Sporten bringer uddrag fra konkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Se billeder fra den danske svømmelejr og svømmekonkurrencerne på www.svoem.dk – kom direkte til siden via følgende link: t2w_898.asp
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger