0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-svømning onsdag - finaleafsnit: 11. plads til Micha Østergaard i 200 m butterfly semifinale

13-08-2008

Af: 21

I onsdagens finaleafsnit svømmede Micha Østergaard 200 m butterfly semifinale, som hun i gårsdagens indledende afsnit kvalificerede sig til i en suveræn dansk/nordisk rekordtid.
I dag stod den så på semifinale for den 21-årige svømmer fra West Swim Esbjerg/Elitecentret.
Som i går lægger Micha utroligt stærkt ud, men må så betale prisen for dette på de sidste meter, hvor kræfterne desværre slipper op. Micha slutter på en samlet 11. plads i tiden 2.09,29. Således ikke noget finaleløb til den danske svømmer her.
 
Micha Østergaard - ny individuel topsvømmer
Om Michas præstationer i 200 m butterfly generelt, må det siges, at der er sket en markant og bemærkelsesværdig udvikling på blot få måneder. Ved EM i marts måned i år svømmede Micha personlige rekordtider hjem i 200 m butterfly omkring 2.14,00. Nu, blot fem måneder senere, ligger den danske svømmers tider på denne distance på 2.07,77 (gårsdagens sublime nordiske rekordtid) og nu i dag på 2.09,29. Ser man på disse tider, er det ret utroligt, hvordan den 21-årige svømmer har rykket over ganske få måneder.  
Set i det perspektiv er Micha Østergaard også selv udmærket tilfreds med sine præstationer ved dette OL på denne distance, selvom hun lige i dag er ærgerlig over, at det ikke kunne blive til en hurtigere semifinale-tid.
Også Dansk Svømmeunions elitechef betoner, at Michas udvikling er helt fænomenal: - Med de tider, som vi nu oplever Micha svømme hjem i 200 butterfly, har Danmark afgjort fået en ny individuel topsvømmer på denne distance, som uden tvivl har en meget spændende udvikling foran sig, fortæller Lars Sørensen, Dansk Svømmeunions elitechef, fra Beijing.        
 
Om onsdagens indledende afsnit
I onsdagens indledende afsnit er der tre spændende løb at følge – set med danske øjne.
I afsnittets første løb, 100 m fri, kan vi glæde os til at følge Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, i dette, for hende, primære løb.
Senere i afsnittet er West Swim Esbjergs Chris Christensen med i indledende 200 m individuel medley. Der er her dog kun tale om et sekundært løb for den 20-årige svømmer.
Endelig er det også i dag, vi skal følge Danmark i damernes 4 x 200 fri holdkap.  
Således et spændende indledende afsnit som begynder klokken 12.30 dansk tid.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR P3 dækker ligeledes svømmekonkurrencerne live, mens DR Sporten bringer uddrag fra konkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Se billeder fra den danske svømmelejr og svømmekonkurrencerne på www.svoem.dk – kom direkte til siden via følgende link: t2w_898.asp
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger