0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-svømning mandag - indledende: Dansk/nordisk rekord af Julie Hjorth-Hansen i 200 m individuel medley

11-08-2008
- Samtidig er Julie videre til semifinalen på en samlet femteplads

Af: 21

I dag, mandag, var det Julie Hjorth-Hansens store konkurrencedag ved dette OL. Her skulle den 24-årige svømmer stå distancen i indledende 200 m individuel medley – et OL-kvalificeret løb for Julie.
 
Svømmeren fra Birkerød/Sigma udfører her et stort løb i meget sikker stil og kommer i mål som næsthurtigste svømmer i sit heat i tiden 2.11,99. En kanontid af Julie, som her forbedrer sin egen danske/nordiske rekord på distancen med 75/100 sekunder.
Om Julies løb er det værd at bemærke, at rygcrawl-delen forløber rigtig godt. Her har den danske svømmer tidligere kæmpet med problemer. Disse var i dag slet ikke at spore hos Julie, som da også slutter på en flot samlet femteplads og dermed er sikkert videre til morgenens semifinale på distancen. Dette afsnit begynder klokken 04.00 dansk tid.
 
Med mandagens præstation er Julie nu også under kravtid til VM, som afholdes næste sommer i Rom.
 
Tre nordiske rekorder på tre dage
Danmark har nu opnået tre nordiske rekorder ved dette OL. Lørdag satte Mads Glæsner nordisk rekord i 400 fri. Søndag blev det til en flot nordisk rekord af Lotte Friis i 400 fri. Og nu i dag, hvor det altså er Julies tur til at markere, at hun er hurtigste svømmer i Norden i disciplinen 200 im.
 
Solid personlig rekordtid af Louise Jansen
Også en anden dansker har været i konkurrence i mandagens indledende afsnit.
Louise Jansen svømmede indledende 200 m fri i den solide tid 2.01,30, hvilket er en rigtig flot personlig rekordtid for den 24-årige svømmer fra Allerød/Sigma. Louise forbedrer her sin egen rekordtid med ikke mindre end 90/100 sekunder.
Der var her tale om et sekundært løb for Allerød/Sigma-svømmeren, der slutter på en samlet 34. plads.
 
Meget tilfreds elitechef i Beijing
I den danske OL-svømmelejr er der glæde over de danske svømmeres resultater: - Jeg må sige, at med de seneste to afsnit i hus, søndagens indledende afsnit og nu mandagens tilsvarende afsnit, er vi kommet rigtig godt i gang med svømningen herude. Samtlige danske svømmere i disse afsnit har præsteret flotte rekordtider, så jeg er bestemt meget tilfreds, som det forløber nu, lyder det fra Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, i Beijing.  
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR Sporten bringer uddrag fra svømmekonkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Se billeder fra den danske svømmelejr og svømmekonkurrencerne på www.svoem.dk – kom direkte til siden via følgende link: t2w_898.asp
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 






Cookieindstillinger