0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk/nordisk rekord af Julie Hjorth-Hansen i 200 m individuel medley ved OL i Beijing

11-08-2008
Samtidig er Julie videre til semifinalen på en samlet femteplads.

Af: 21

I dag, mandag, var det Julie Hjorth-Hansens store konkurrencedag ved dette OL. Her skulle den 24-årige svømmer stå distancen i indledende 200 m individuel medley – et OL-kvalificeret løb for Julie.
 
Svømmeren fra Birkerød/Sigma udfører her et stort løb i meget sikker stil og kommer i mål som næsthurtigste svømmer i sit heat i tiden 2.11,99. En kanontid af Julie, som her forbedrer sin egen danske/nordiske rekord på distancen med 75/100 sekunder.
Om Julies løb er det værd at bemærke, at rygcrawl-delen forløber rigtig godt. Her har den danske svømmer tidligere kæmpet med problemer. Disse var i dag slet ikke at spore hos Julie, som da også slutter på en flot samlet femteplads og dermed er sikkert videre til morgenens semifinale på distancen. Dette afsnit begynder klokken 04.00 dansk tid.
 
Med mandagens præstation er Julie nu også under kravtid til VM, som afholdes næste sommer i Rom.
 
Tre nordiske rekorder på tre dage
Danmark har nu opnået tre nordiske rekorder ved dette OL. Lørdag satte Mads Glæsner nordisk rekord i 400 fri. Søndag blev det til en flot nordisk rekord af Lotte Friis i 400 fri. Og nu i dag, hvor det altså er Julies tur til at markere, at hun er hurtigste svømmer i Norden i disciplinen 200 im.

Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger