0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-svømning søndag - indledende: Endnu en dansk/nordisk rekord til svømmer ved OL i Beijing

10-08-2008

Af: 21

Svømmeren Lotte Friis var mere end klar da indledende 400 m fri blev sat i gang i dag, søndag, ved OL i Beijing. Selvom det var første løb for svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret ved dette OL, var der på ingen måde begynder-nerver at spore i den 20-årige svømmers præstation. Tværtimod. Lotte ræsede således gennem bassinet i den flotte tid 4.08,47, hvilket er ny dansk og nordisk rekordtid. Et forrygende resultat af Lotte, som har OL-debut i Beijing – en debut, hun må siges at have klaret med bravur. Med søndagens tid forbedrer Lotte sin egen danske/nordiske rekord på distancen med 97/100 sekunder.
 
Lotte slutter på en samlet 13. plads i dette indledende løb. Da der imidlertid ikke afholdes semifinaler på denne distance, og det således kun er de otte hurtigste svømmere, som går videre, slutter Lottes deltagelse på denne distance her.      
 
På de første to OL-dage er det dermed blevet til to flotte danske/nordiske svømme-rekorder; i går med Mads Glæsners præstation i 400 fri og nu i dag med Lottes tilsvarende rekorder på samme distance.
 
Stærk præstation af Jon Rud i 200 m fri
Den anden danske svømmer i OL-bassinet søndag eftermiddag var West Swim Esbjerg/Elitecentrets Jon Rud. Også Jon formår at finde det meget hurtige flow i dette afsnit, og svømmer således indledende 200 fri i den meget flotte tid 1.48,96, hvilket er en stor personlig rekordtid af 22-årige Jon. Tiden er blot 45/100 sekunder fra Mads Glæsners danske rekord på denne distance. Et meget stærkt resultat af Jon Rud, som i dag fik rejst sig massivt oven på gårsdagens svære OL-start i 400 fri.
Det bliver til en samlet 31. plads for Jon i dette, for den danske svømmer, sekundære løb.
 
Med søndagens præstation i hus, har svømmeren fra West Swim Esbjerg/Elitecentret ikke flere løb tilbage ved dette OL. Set med de briller, er det ligeledes et utroligt vigtigt resultat, Jon svømmer hjem i dag. Således kan han nu tænke tilbage på et OL, som ikke blot bød på mindregode resultater, men som så sandelig resulterede i et superflot løb i en kanontid. Med den oplevelse i bagagen er der et solidt fundament at bygge videre på, når OL er passé og nye store konkurrencer venter forude. Og det gør de allerede med sikkerhed for Jon, idet han med søndagens præstation er kommet under kravtid til næste års VM, som afholdes i Rom. Dette understreger blot endnu engang, at Jon for alvor kom tilbage i dag og fik vist, hvad han kan præstere, når marginalerne går op i en højere enhed.
 
De øvrige danske svømmere, som indtil videre har været i konkurrence ved dette OL – således Jeanette Ottesen, micha Østergaard, Mads Glæsner og Lotte Friis – har ligeledes formået at svømme under VM-kravtider på disse to første OL-dage.  
 
Følg to danske svømmere i mandagens indledende afsnit
Næste gang Danmark har svømmere til start er i mandagens indledende afsnit, som begynder klokken 12.30 dansk tid. Her skal vi følge Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, i 200 m individuel medley – et OL-kvalificeret og således primært løb for den 24-årige svømmer. Julie er p.t. indehaver af den danske/nordiske rekord på denne distance i tiden 2.12,74.
 
Også Louise Jansen, Allerød/Sigma, er klar til start i mandagens indledende afsnit. Her gælder det 200 fri for den ligeledes 24-årige danske svømmer. Der er her tale om et sekundært løb for Louise, som dermed får en god smagsprøve på, hvad det hele drejer sig om, før det, for hende, for alvor går løs på onsdag i forbindelse med damernes holdkap i 4 x 200 fri.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR Sporten bringer uddrag fra svømmekonkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Se billeder fra den danske svømmelejr og svømmekonkurrencerne på www.svoem.dk – kom direkte til siden via følgende link: t2w_898.asp
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger