0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-svømning lørdag - indledende: Stor dansk/nordisk rekord af Mads Glæsner i første afsnit af OL svømme-konkurrencerne

09-08-2008

Af: 21

Så er de danske OL-svømmeres ventetid overstået. I lørdagens indledende afsnit har fire danske svømmere været i aktion.
 
Og her tør det nok siges, at 19-årige Mads Glæsner ikke havde tænkt sig at trække sin deltagelse i indledende 400 fri i langdrag. Således bragede Mads gennem det kinesiske OL-vand i tiden 3.45,38, hvilket er både dansk og nordisk rekord. Mads forbedrer her sin egen danske rekord med tre sekunder og sletter svenske Anders Holmertz nordiske rekordtid, som har været gældende i ikke mindre end 16 år. Den nordiske rekord er nu forbedret med 1,39 sekunder. En kraftpræstation af svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret, som nok var klar over, at præstationen var hurtig, men som selv blev overrasket, da han efterfølgende kunne konstatere, hvor hurtigt det rent faktisk var gået.
 
- Da jeg var i mål, havde jeg en rigtig god fornemmelse af, at min tid ville være hurtig, og helt sikkert også så hurtig, så jeg ville være tilfreds. Men jeg må indrømme, at da jeg fandt ud af, hvor god en tid det faktisk var blevet til, blev jeg selv meget overrasket. Jeg er meget glad for resultatet og samtidig gør præstationen mig også fortrøstningsfuld i forhold til 1500 fri, som er mit hovedløb, udtalte Mads Glæsner kort efter lørdagens fantastiske præstation.
Mads slutter i dette løb på en samlet 12. plads. På denne distance afholdes der ikke semifinaler, hvorfor det kun er løbets otte hurtigste svømmere, som går videre. Således er Mads ikke med videre til finalen, men slutter blot fire pladser derfra.
 
Med i samme disciplin var også Jon Rud. Svømmeren fra West Swim Esbjerg/Elitecentret kommer udmærket fra start på de første 75 – 100 meter, men herfra mister Jon tid og slutter løbet i tiden 3.57,41 – otte sekunder fra den 22-årige svømmers bedste tid. Jon slutter på en samlet 34. plads.
 
I indledende 100 m butterfly lykkedes det for Jeanette Ottesen at kvalificere sig til semifinalen i tiden 58,44 – en tid, som er blot 17/100 sekunder fra KVIK Kastrup svømmerens danske/nordiske rekord på distancen. Den 20-årige svømmer slutter som nummer 15 og er dermed videre til semifinalen, som svømmes i finaleafsnittet søndag morgen klokken 04.00 (dansk tid).    
 
Også West Swim Esbjerg/Elitecentrets Micha Østergaard svømmede indledende 100 m butterfly lørdag. Micha noteres her for tiden 59,10 – 23/100 sekunder fra egen bedste tid – og slutter samlet på en delt 28. plads sammen med canadiske Audrey Lacroix. Et udmærket løb af 21-årige Micha Østergaard.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +86 1391 0071 140. Vær opmærksom på tidsforskellen på seks timer.
 
Følg svømningen live på Eurosport og på TV2 Sporten. DR Sporten bringer uddrag fra svømmekonkurrencerne dagligt – dog ikke live.
 
Se billeder fra den danske svømmelejr og svømmekonkurrencerne på www.svoem.dk – hjemmesiden opdateres løbende.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger