0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stor dansk/nordisk rekord af Mads Glæsner i første afsnit af OL-svømmekonkurrencerne

09-08-2008
Med tiden 3.45,38 blev den 16 år gamle nordiske rekord på distancen én gang for alle slettet.

Af: 21

Så er de danske OL-svømmeres ventetid overstået. I lørdagens indledende afsnit har fire danske svømmere været i aktion.
 
Og her tør det nok siges, at 19-årige Mads Glæsner ikke havde tænkt sig at trække sin deltagelse i indledende 400 fri i langdrag. Således bragede Mads gennem det kinesiske OL-vand i tiden 3.45,38, hvilket er både dansk og nordisk rekord. Mads forbedrer her sin egen danske rekord med tre sekunder og sletter svenske Anders Holmertz nordiske rekordtid, som har været gældende i ikke mindre end 16 år. Den nordiske rekord er nu forbedret med 1,39 sekunder. En kraftpræstation af svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret, som nok var klar over, at præstationen var hurtig, men som selv blev overrasket, da han efterfølgende kunne konstatere, hvor hurtigt det rent faktisk var gået.
 
- Da jeg var i mål, havde jeg en rigtig god fornemmelse af, at min tid ville være hurtig, og helt sikkert også så hurtig, så jeg ville være tilfreds. Men jeg må indrømme, at da jeg fandt ud af, hvor god en tid det faktisk var blevet til, blev jeg selv meget overrasket. Jeg er meget glad for resultatet og samtidig gør præstationen mig også fortrøstningsfuld i forhold til 1500 fri, som er mit hovedløb, udtalte Mads Glæsner kort efter lørdagens fantastiske præstation.
Mads slutter i dette løb på en samlet 12. plads. På denne distance afholdes der ikke semifinaler, hvorfor det kun er løbets otte hurtigste svømmere, som går videre. Således er Mads ikke med videre til finalen, men slutter blot fire pladser derfra. 
 
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger