0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansker for tredje gang i træk stævneleder for svømmekonkurrencerne under OL

01-08-2008
Søren Korbo sikrer for tredje gang svømmerne gode rammer under OL.

Af: 21

Når svømningen afvikles under OL i perioden 9. – 17. august vil det for tredje gang i træk være med en dansker som én af ialt tre stævneledere. Således vil Søren Korbo, qua sin sekretærpost i det internationale svømmeforbund FINAs Tekniske Svømme Komité, forestå den på én gang fornemme og ansvarsfulde post som øverst ansvarlig for svømmekonkurrencerne under OL i Beijing.


65-årige Søren Korbo vil om få dage være øverst
ansvarlig for svømmekonkurrencerne under OL.
 
De to øvrige stævneledere er vicepræsident i FINAs Bureau, Dale Neuburger (USA) og formand for FINAs Tekniske Svømme Komité, Don Blew (Australien).
 
Som stævneleder har Søren Korbo det overordnede ansvar for, at setup’et for svømmekonkurrencerne er i orden, og at rammerne opfylder alle regler og bestemmelser på området. Det er ligeledes stævnelederens ansvar at sikre, at selve svømmekonkurrencerne gennemføres på korrekt vis.
 
Søren Korbo var også stævneleder i forbindelse med OL i Sydney tilbage i 2000 og OL i Athen i 2004. Således er det på ingen måde nogen fremmed funktion, Søren Korbo kommer til at varetage i Beijing om ganske få dage. Endvidere har han været dommer ved OL i Barcelona i 1992 og ved OL i Atlanta i 1996.
 
Om end der er tale om en væsentlig og betroet post, er det ikke noget, som kan få Søren Korbo til at ryste på hænderne: - Jeg synes bestemt det er en spændende og ærefuld udfordring at være stævneleder under noget så stort som OL. Ingen tvivl om det. Men selve ansvaret føler jeg mig godt tilpas med at varetage. Dertil har jeg efterhånden opnået så megen erfaring og indsigt, at det ikke fører til nervøsitet eller søvnløse nætter, udtaler Søren Korbo, som i disse dage befinder sig i Beograd, hvor han p.t. følger EM for juniorer.
 
Om forholdene under de forestående svømmekonkurrencer ved OL er Søren Korbo på forhånd godt inde i detaljerne og ved, hvordan setup’et kommer til at tage sig ud: - En del af jobbet som stævneleder, hvadenten vi taler EM, VM eller OL, består i at besigtige rammerne for konkurrencerne tidligt i processen. Derfor har jeg og mine to kollegaer været i Beijing til den olympiske Test Event i januar for at vurdere forholdene. Således kender jeg lokaliteterne temmelig godt på nuværende tidspunkt. For mig gælder det om at skabe så gode rammer for svømmerne som muligt. Det er naturligvis også med til at skabe den fornødne ro op til selve stævnets afvikling, lyder det fra Søren Korbo.  
 
I Dansk Svømmeunion følges Søren Korbos internationale veje med stolthed: – Vi er naturligvis stolte over at have en af vores egne landsmænd til at udfylde en så betroet post i forbindelse med verdens ubetinget mest prestigefyldte svømmestævne. Og så endda for tredje gang i træk. Vi er jo en lille svømmenation set i et internationalt perspektiv. Derfor er det altid noget særligt, når vi får adgang til de ”bonede gulve” og dér får mulighed for at markere vores vid og ekspertise. Det er godt for dansk svømning at kunne vise både i FINA og LEN, at vi arbejder seriøst i Danmark på svømmefronten. Og det ikke kun hvad angår svømmepræstationerne i vandet men også i forhold til alle øvrige aspekter, der relaterer sig til sporten, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen.
 
Et kendt og respekteret menneske i både FINA og LEN
Søren Korbos vej til jobbet som stævneleder under OL er gået via stadig mere betroede poster i såvel det internationale svømmeforbund, FINA, som det tilsvarende europæiske forbund, LEN.
Således er Søren Korbo i dag en person, der er omgærdet af stor respekt i internationale svømmekredse – ikke mindst i FINA og LEN – og er kendt for en omhyggelighed ud i detaljen kombineret med et altid skarpt overblik.
 
Blandt Søren Korbos internationale meritter kan nævnes formandsposten for LENs Svømmekomité – en post, som Søren har varetaget siden 1996. Han sidder endvidere med ved LENs Bureau-møder. I FINA-regi er Søren sekretær for Teknisk Svømme Komité.
I dansk sammenhæng har Søren Korbo blandt mange andre poster været svømmeleder i Dansk Svømmeunion i en 10-årig periode og har været medlem af Dansk Svømmeunions bestyrelse i ialt 27 år.
 
Søren Korbo, som i dag er 65 år, er stadig selv en aktiv svømmer, og tilbagelægger gerne 10 – 12 kilometer ugentligt, når tiden byder det.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger