0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

12 danske juniorsvømmere parate til de forestående Europa Mesterskaber i svømning for juniorer

28-07-2008
- trods hård konkurrence gode muligheder for danske topplaceringer

Af: 21

Når de Europæiske Junior Mesterskaber (EJM) i svømning løber af stabelen fra onsdag, den 30. juli til og med søndag, den 3. august i Serbiens hovedstad Beograd bliver det med deltagelse af 12 danske juniorsvømmere - heraf fire andenårs juniorer og otte førsteårs juniorer.
Syv af svømmerne har deltaget ved enten EJM eller Ungdoms OL sidste år. Således er der tale om en dansk trup med en vis international stævneerfaring i bagagen. Og netop stævneerfaring er godt at kunne trække på, når de danske svømmere skal dyste om de forjættede topplaceringer i selskab med mere end 650 tilmeldte konkurrenter fra i alt 51 nationer.  
 
Den danske EJM-trup består af følgende svømmere:
Pernille Larsen, AGF
Anja Olsen, AGF
Katrine Holm Sørensen, Swim Team Esbjerg
Pernille Jalsøe, KVIK Kastrup
Mie Refn, Farum
Frederik Siem-Pedersen, Farum
Anders Lie, Farum
Andreas Holkjær, Sigma/Allerød
Marcus Bak, Sigma/Allerød
Martin Pedersen, SK Syd
Laura Brink Pedersen, Gladsaxe
Nicole Møller, Swim Team Esbjerg
 
Trænerstab:
Michael Hinge, talentudvikler, Dansk Svømmeunion
Niels Jørgen Jørgensen, AGF
Simon Winther, Farum


Den danske EJM-trup få dage før det går løs ved EJM 2008.
 
Solide finalemuligheder for især to svømmere
Ifølge Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge er der især mulighed for topplaceringer for de to stærke svømmere Pernille Larsen (AGF) og Katrine Holm Sørensen (Swim Team Esbjerg). Ikke mindst Pernille Larsen synes at have gode kort på hånden og ligger p.t. i toppen på den europæiske juniorrangliste. For begge piger er der oplagte finalemuligheder og skulle marginalerne være på vores side på selve dagen, kan det lige så vel blive til dansk medalje. Michael Hinge understreger dog, at der uden tvivl vil blive svømmet særdeles stærkt under mesterskaberne, og at der således vil blive hård kamp om topplaceringerne.   
Pernille Larsens primære discipliner er først og fremmest 100 og 200 m rygsvømning. Men også i 50 m rygsvømning og 50 m butterfly er der gode chancer for finaleplaceringer for den unge svømmer fra AGF.
Katrine Holm Sørensen bliver spændende at følge i disciplinerne 200 og 400 m individuel medley, hvor muligheden for finaleplaceringer er absolut tilstede.  
 
God forberedelse for EJM-holdet
EJM-truppen deltog i juni måned i det internationale stævne Loulé International i Portugal – et stævne, som skulle vise sig at være rigtig godt for truppen. Samtlige svømmere fik mulighed for at svømme både indledende afsnit og finale-afsnit, hvilket således resulterede i værdifuld stævneerfaring på internationalt niveau.  
For tre uger siden deltog svømmerne i Danmarks Mesterskaberne i svømning for juniorer, hvilket har været fint timet i forhold til derefter at have en træningsblok på tre uger, før det nu på onsdag går løs i Beograd.
Truppen har netop været på en uges træningslejr i udkanten af Wien og er derfra taget videre til Beograd, hvor de nu har fundet sig til rette og er mere end parate til at komme i gang med konkurrencerne.
 
EJM finder sted fra og med onsdag til og med søndag. Indledende afsnit begynder hver dag klokken 9.00, finaleafsnit klokken 17.30.
 
På den officielle hjemmeside – www.belgrade2008.org – fremgår detaljeret stævneprogram (se menupunktet ”Competition” > ”Programme”).
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge kontaktes på mobil: 2049 5706.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk


 


Cookieindstillinger