0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Møde i det europæiske og det internationale livredningsforbund i Berlin

21-07-2008
Kystlivredningschef Erik Bech og direktør Pia Holmen deltog i livredningsmøderne i forbindelse med at VM for livredning afholdes i Berlin og Warnemünde jf. Dansk Svømmeunions pressemeddelelse torsdag den 17. juli.

Af: 42

Møde i det europæiske livredningsforbund (ILSE) i Berlin
I forbindelse med afholdelse af VM i livredning i den kommende uge i Berlin og Warnemünde blev der også afholdt generalforsamling i det europæiske livrednings forbund (ILSE) fredag den 18. juli. På dette møde blev Dansk Svømmeunions kystlivredningschef Erik Bech valgt til vice-præsident for ILSE.
Erik Bech fortsætter også som medlem i Management og Administrations Kommissionen i ILSE. Endvidere blev Erik valgt til det internationale livredningsforbunds bestyrelse (ILS) som en ud af 7 repræsentanter for det europæiske forbund. Herudover kom Erik ind i ILSs livredningskommission i ”rescue” komitéen.
Således har de seneste års målrettet organisationsarbejde i ILSE og ILS båret frugt. Danmark er nu med helt fremme på det organisatoriske verdenskort vi bliver vurderet som som en professionel og seriøs samarbejdspartner, der selvfølgelig skal have indflydelse på det internationale livredningsarbejde.    

 
På billedet er det fra venstre mod højre: Vice President: Jerzy Telak (Poland), Vice President: Erik Bech (Denmark), President: Dr. Klaus Wilkens (Germany), Vice President: Frank Nolan (Ireland) og Vice President: Detlev Mohr (Germany)

København som vært for det europæiske svømmeforbunds møde i København?
Dansk Svømmeunion ønsker at være vært for et bestyrelses- og komitémøde i det europæiske livredningsforbund (ILSE) og har budt på dette arrangement i 2010. Og sandsynligheden for at få arrangementet er stort, forlyder det.
Herudover har Dansk Svømmeunion ytret interesse for at afholde de europæiske juniormesterskaber i København 2011. Det skal ses som en del af den langsigtede livredningsstrategi vedtaget af Dansk Svømmeunions bestyrelse primo 2007. Livredningsstrategien har blandt andet stor fokus på udbredelse af livredning som aktivitet og sport for børn og unge. Dansk Svømmeunion barsler i efteråret med et livredningskoncept for børn, som vil blive udbudt til alle danske svømmeklubber. Vi håber, at konceptet vil medføre en udvikling af livredning således, at vi selvfølgelig altid har deltagere med til et europæisk juniormesterskab. Det er vores håb, at dansk svømning får debut ved et sådan mesterskab på dansk grund. 

Næste generalforsamling i det internationale livredningsforbund (ILS) bliver sandsynligvis i Australien i 2012.
På generalforsamlingen i ILS den 19. og 20. juli i Berlin, hvor 61 nationer deltog, kom det frem, at næste generalforsamling sandsynligvis bliver i Australien i 2012. Australien har, som eneste nation lagt billet ind på værtskabet af verdensmesterskaberne i 2012. Som en følge af, at kun en nation har lagt billet ind på disse mesterskaber har man besluttet, at åbne op allerede nu for interesserede ansøgere til VM i 2014, 2016 og 2018. Det sker i håbet om, at man på den måde kan få flere interesserede ansøgere, hvis nationerne får længere tid til at planlægge et så stort mesterskab. Deltagerantallet ved et verdensmesterskab er meget stort. Cirka 6.000 deltagere, der er både nationskonkurrence, klubkonkurrence og Masters konkurrencer.
 
Verdensmesterskaberne i 2010 er for længst tilfaldet Cornwall i Storbritannien. Ved dette mesterskab vil pool disciplinerne blive afholdt i et midlertidigt bassin, der opstilles på stranden, hvor beach og surf disciplinerne også afholdes. Arrangørerne arbejder tæt sammen med den olympiske komité (OL i London i 2012) og dette VM vil være den største sportsbegivenhed (hvad angår antallet af deltagere) i Storbritannien frem mod OL i London i 2012.
På ILS mødet i Berlin blev der endvidere informeret om, at verdensrekorderne i konkurrencelivredning fremover vil være at finde på ILS hjemmesiden.
 
ILS har 100 års jubilæum i 2010 og i den forbindelse vil der bliver etableret en livredningens ”Hall of Fame”.
 
Nye medlemmer
I Berlin vedtog forsamlingen at optage Venezuela, Bosnia-Herzegovina, Pakistan, Malta og Peru som fuldbyrdet medlemmer af ILS.
 
Forebyggelse af drukneulykker som strategisk indsatsområde for ILS
Afrika er den største sorte plet på verdenslandkortet, hvad angår livredning. Kun tre nationer fra Afrika er medlem af ILS. Og det er både i Afrika og Asien at kendskabet til livredning er mindst.
ILS vurderer, at der på verdensplan hver time drukner ca. 100 personer, hvoraf de fleste er afrikanske og asiatiske børn. Der er også klare indikationer på, at drukning generelt er den primære dødsårsag blandt børn i hele verden.
Forebyggelse af drukneulykker fylder derfor meget i den strategiske plan, som ILS bestyrelsen fremlagde og fik godkendt på generalforsamlingen i Berlin. Der etableres nu en ny kommission, der har fokus på at undgå drukneulykker. Kommissionen skal arbejde med forebyggelse af drukneulykker blandt børn, forskning og oplysning om drukning, katastrofer relateret til vand: oversvømmelser og flodbølger mv. samt samarbejde med andre relevante verdensorganisationer. 
 
Ny præsident i det internationale livredningsforbund
Canadieren Steve Beerman vandt kampvalget om det prestigefyldte embede: præsident i ILS. Hans modkandidat amerikaneren Chris Brewster tabte med 19 stemmer mod 33 stemmer til Steve Beerman. Steve er læge. I Dansk Svømmeunion er vi enige om, at de begge var særdeles værdige og kompetente kandidater.
 
Pia Holmen


 


Cookieindstillinger