0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark tildelt World Cup i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning

11-07-2008
Med fremsendt kontrakt fra FINA ligger det nu endeligt fast, at Danmark skal afholde World Cup i 10 kilometer åbent vand svømning i 2009

Af: 21

Det er med stor glæde at Dansk Svømmeunion kan meddele, at Danmark er blevet tildelt værtskabet for et af FINAs World Cup stævner i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning i 2009.
 
Det internationale svømmeforbund FINA har fremsendt kontrakt til Dansk Svømmeunion med henblik på afholdelse af ovennævnte begivenhed, der således nu er endeligt tilgået Danmark og dermed skal afholdes i København lørdag, den 29. august 2009.
 
Med introduktionen af netop denne distance på det olympiske program i 2008 er der tale om en svømmedisciplin, der i de senere år har udviklet sig med hastige skridt. Det forventes således, at der ved begivenheden i København i 2009 vil være deltagelse af svømmere fra 20 - 30 nationer.
 
Ruten, der skal svømmes, er identisk med ruten for en anden af Dansk Svømmeunions store åbent vand-aktiviteter, Christiansborg Rundt. Her skal ruten dog tilbagelægges fem gange for at nå den samlede distance på 10 kilometer.
 
Den samlede præmiesum vil være på USD 20.000,-, som fordeles ligeligt mellem kvinder og mænd.
 
At få en så prestigefyldt svømmebegivenhed til Danmark vækker begejstring i Dansk Svømmeunion, der aldrig før, i sin 101 årige levetid, har været vært for en officiel FINA-begivenhed: - Vi er meget stolte over at være blevet udpeget af FINA til at stå for noget så fornemt som et World Cup i åbent vand. Samtidig er det noget, som vi føler passer rigtig godt ind i vores åbent vand-satsning generelt i disse år. Åbent vand-svømning udgør et af vores helt store indsatsområder, hvilket eksempelvis ses med Christiansborg Rundt, som vi denne sommer afholder for tredje gang. Vi har efterhånden opnået stor erfaring i det at planlægge og afholde konkurrencer i åbent vand, derfor føler vi også, at vi nu er meget parate til at være vært for en World Cup på dansk grund, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, der i samme åndedrag betoner, at en begivenhed af denne størrelsesorden ikke kunne være blevet tildelt Danmark uden tæt samarbejde med organisationerne Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.
 
I Sport Event Denmark er glæden ligeledes stor over tildelingen af World Cup-begivenheden: - Det viser, at den øgede danske satsning på tiltrækning af internationale sportsbegivenheder bærer frugt. Endnu en event skal afholdes i sportsåret 2009, og endda en event ejet af FINA, der er et af de helt store internationale specialforbund. Og dermed kan der varmes op til de helt store svømme-arrangementer som eksempelvis VM kortbane, udtaler Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.
 
Hos Wonderful Copenhagen er man ikke i tvivl om, at en begivenhed som FINAs World Cup rummer en bred vifte af værdifulde budskaber: -
FINAs World Cup, der tilmed er en olympisk disciplin, er en ønske-event for en by, der markedsfører sig på nærhed til vandet, ren havn, kombinationen af elite- og folkelige kultur- og sportsbegivenheder. Arrangementet, der udgør et vigtigt skridt på vejen mod VM i Åbent Vand, samler alle disse budskaber, så vi vil naturligvis bruge FINAs World Cup i vores internationale markedsføring af København, udtaler Lars Vallentin, senior projektleder i Wonderful Copenhagen.
 
FINA World Cup i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning udgøres i 2009 af i alt 16 afsnit. I Danmark er det planen, at afholde begivenheden lørdag, den 29. august, samme dag som Dansk Svømmeunion afholder Christiansborg Rundt.
 
For yderligere information kan følgende kontaktes:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, på mobil: 2920 6161.
Leder af Dansk Svømmeunions eventgruppe, Kenneth Raahauge, på mobil: 4031 1465.
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, på mobil: 4031 4855.
Senior projektleder i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin, på mobil: 2338 3063.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger