0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To danske rekorder søndag aften ved DM i svømning i Gladsaxe

06-07-2008

Af: 21

Et svømmeafsnit, ligeledes med fokus på OL-holdet og landstræner Mark Regan - altsammen i et royalt skær  

Før vandet begyndte at skumme i Gladsaxe Svømmehal søndag eftermiddag fik såvel svømmere som publikum sig noget af en overraskede, da pludselig Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret dukkede op i svømmehallen for at overvære dele af dette sidste DM-afsnit. Således havde unionens protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, forespurgt til muligheden for at hilse på OL-svømmerne før holdet rejser afsted om få uger. En sådan mulighed viste sig at være oplagt søndag eftermiddag. En uden tvivl stor og uforglemmelig overraskelse for de mange tilstedeværende i Gladsaxe Svømmehal.
 
Stadig før de første svømmere blev sendt afsted i bassinet, var der to begivenheder på land, som fik hallens fulde opmærksomhed.
Først blev Danmarks ni OL-svømmere præsenteret for publikum - en herlig seance, hvor taget nær lettede over Gladsaxe Svømmehal.
Her fik hallens fremmødte således mulighed for at give OL-holdet en massiv "held & lykke" hilsen med på vejen til Beijing.
 
De ni svømmere, som vil repræsentere Danmark ved OL er:
Jakob Andkjær (VAT/VI39/Elitecentret)
Chris Christensen (West Swim Esbjerg)
Jon Rud (West Swim Esbjerg/Elitecentret)
Mads Glæsner (Allerød/Sigma/Elitecentret)
Lotte Friis (Allerød/Sigma/Elitecentret)
Julie Hjorth-Hansen (Birkerød/Sigma)
Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup)
Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret)
Louise Jansen (Allerød/Sigma)

Dernæst, i direkte forlængelse af præsentationen af OL-holdet, rettede elitechef Lars Sørensen fokus på Dansk Svømmeunions nuværende landstræner Mark Regan.
DM-afsnittet søndag aften var således sidste konkurrence for australske Mark Regan som landstræner for Dansk Svømmeunion på dansk grund. Lars Sørensen benyttede anledningen til at takke landstræneren for en kæmpeindsats for dansk elitesvømning gennem mere end fem år. Også i den forbindelse lød der kæmpe applaus i hallen. 
En både stolt og rørt Mark Regan takkede for de mange rosende ord og pegede herefter på OL-holdet og mindede om, at det er disse svømmere med flere, som vi skal huske at være stolte af og takke. Det er dem, der i det daglige tilbringer timer i bassinet med henblik på at opnå stadig hurtigere resultater. 
 
Mark Regan følger OL-svømmerne under OL i Beijing, hvorefter den 48-årige australier i løbet af kort tid vil forlade Danmark for at vende hjem til sin familie i Australien.     
 
Derefter påbegyndtes det sidste af ialt 12 afsnit ved disse forrygende DM-dage i Gladsaxe.
Et afsnit, som atter bød på flotte præstationer - heriblandt to danske rekorder i ét og samme løb.
 
I 800 m fri finalen formåede Mads Glæsner således at sætte både dansk rekord i 400 fri og dernæst i 800 fri.
I 400 fri slettede svømmeren fra Allerød/Sigma/Elitecentret Jon Ruds (West Swim Esbjerg/Elitecentret) rekord og forbedrede tiden med mere end halvandet sekunder i 3.48,39. Med tiden kom Mads under OL A-kravet på distancen, hvilket betyder, at han nu har ret til at stille op i denne disciplin ved OL.
Mads fortsatte imidlertid med de hurtige svømmetag efter at have passeret de første 400 meter og kunne derfor også glædes over at sætte dansk rekord på den dobbelte distance i 7.58,86. Mads forbedrer her sin egen rekord på distancen med 57/100 sekunder.
Et forrygende flot løb af Allerød-svømmeren, der blev efterfulgt af den færøske svømmer, Pál Joensen, der, med sin tid - 7.58,97 - satte færøsk rekord.
 
En anden dansk svømmer, som søndag aften flænsede bassinet i en særligt imponerende tid, var Micha Østergaard. I 200 m butterfly blev den 21-årige svømmer således noteret for tiden 2.08,72 - en tid, som er under OL A-kravet. Dermed har Micha nu ret til at stille op på denne distance ved OL. 
Havde Micha svømmet denne tid ved EM i Eindhoven i foråret, havde det resulteret i en bronze til svømmeren fra West Swim Esbjerg/Elitecentret. 
 
Se alle søndagens resultater på www.livetiming.dk
 
For yderligere information om dagens resultater kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Med venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453.
Mobil: 2149 0937.
 

 


Cookieindstillinger