0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det danske OL-hold i svømning bliver på ialt ni svømmere

02-07-2008

Af: 21

Sent tirsdag aften kom den længeventede besked fra det internationale svømmeforbund FINA om, at den danske dameholdkap i 4 x 200 fri tildeles én af de ledige nationspladser og således nu er sikret deltagelse ved det forestående OL. Det betyder i praksis, at de to svømmere – Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret) og Louise Jansen (Allerød/Sigma) – kommer med til OL sammen med de i forvejen syv individuelt kvalificerede danske svømmere. Holdkappen er sluppet igennem nåleøjet med en opnået 15. plads på FINAs særlige OL-rangliste, hvor de 16 øverst placerede holdkapper tildeles OL-billetter.
 
Micha Østergaard samtidig udtaget på baggrund af individuel kvalifikation
Såfremt Danmark ikke var kommet med via holdkappen i 4 x 200 fri ville Micha Østergaard imidlertid stadig have været sikret en OL-billet. Dette skyldes, at svømmeren fra West Swim Esbjerg ved det netop overståede Mare Nostrum stævne i Canet formåede at sætte en forrygende flot dansk rekord i 100 m butterfly i 59,18 sekunder. Om end kravtidsperioden på dette tidspunkt var udløbet, besluttede Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark i går, tirsdag, at udtage Micha individuelt til OL på baggrund af præstationen. Tiden er ikke blot under det danske OL-krav men er også under det såkaldte A-krav, hvor Danmark har lov til at stille med to svømmere i hver disciplin. Her har KVIK Kastrups Jeanette Ottesen tidligere på sæsonen klaret kravtiden og er dermed den anden danske svømmer i 100 m butterfly, som vil være klar ved bassinkanten, når det går løs.
 
Ingen OL-billetter til Jacob Carstensen og Emil Dall-Nielsen
Samtidig med den gode nyhed om damernes udtagelse i 4 x 200 fri holdkap kom desværre også beskeden om, at herrernes tilsvarende holdkap ikke udtages til OL.
Med en samlet placering som nummer 17 på FINAs OL-rangliste, hvor kun de 16 øverst placerede hold udtages, blev det desværre ikke til dansk OL-deltagelse her.
Således kommer Jacob Carstensen (West Swim Esbjerg) og Emil Dall-Nielsen (Allerød/Sigma/Elitecentret) ikke med til OL 2008. 
 
Det samlede OL-hold:
Jakob Andkjær (VAT/VI39/Elitecentret)
Chris Christensen (West Swim Esbjerg)
Jon Rud (West Swim Esbjerg/Elitecentret)
Mads Glæsner (Allerød/Sigma/Elitecentret)
Lotte Friis (Allerød/Sigma/Elitecentret)
Julie Hjorth-Hansen (Birkerød/Sigma)
Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup)
Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret)
Louise Jansen (Allerød/Sigma)
 
For yderligere information kan elitechef i Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Med venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
 
www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger