0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danske rekorder og fire medaljer til de danske OL-svømmere

15-06-2008
Overraskende dansk rekord til Micha Østergaard, ugens fjerde danske rekord til Julie Hjorth-Hansen og dansk rekord til Lotte Friis.

Af: 35

Det var det overordnede resultat af søndagens afsluttende finaleafsnit ved Mare Nostrum stævnet i Canet i Sydfrankrig. Virkelig flotte og lovende takter af de danske OL-svømmere. Samtidig må det konstateres at de danske herrer på 4 x 200 m fri nu må afvente et eventuelt afbud fra et andet land for at komme til OL i Beijing. En afgørelse der først træffes og kommunikeres ud omkring i starten af juli af det internationale svømmeforbund, FINA.

Men den danske holdkap kvartet gør det faktisk ganske godt, men altså bare ikke hurtigt nok. De slutter de 4 x 200 m fri i tiden 7.20.59. Hvilket er ca. 1 sekund langsommere end den danske rekord som blev sat under EM. De svømmer hver især på følgende tider:

Jon Rud, West Swim Esbjerg/Elitecenter                 1.50.42
Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter               1.49.96
Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg                   1.49.27
Emil Dall-Nielsen, Sigma/Allerød/Elitecenter           1.50.94

Jon Rud svømmer førsteskiftet i ny personlig rekordtid.

Ugens helt store danske overraskelse har været Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/Elitecenter, hun afslutter ugen på fornem vis med sin første individuelle danske rekord. Hun svømmer 100 m fly i tiden 0.59.18 og vinder samtidig løbet og sletter dermed Jeanette Ottesens kun få dage gamle danske rekord. Lige bagefter på en flot 2. plads kom Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup. Faktisk kun 2/100 sekund. Hvilket betyder Jeanette også er under hendes tidligere danske rekord. Hvad vigtigt er, så er både Micha og Jeanette under det internationale svømmeforbunds OL A-krav. Hvilket betyder, at begge svømmere må stille op til OL på denne distance.

Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød, svømmer ugens fjerde danske og nordiske rekord. Det gør hun på favoritdistancen 200 m individuel medley, som hun samtidig vinder i ny stævnerekord i tiden 2.12.74. En passende afslutning på en stærk uge for Julie. I samme finale var der også dansk deltagelse af Louise Jansen, Sigma/Allerød. Louise svømmer en 5. plads hjem i ny personlig rekord tid på 2.16.54.

Lotte Friis, Sigma/Allerød/Elitecenter, svømmer på 400 m fri en ny dansk og nordisk rekord hjem i tiden 4.09.44 og forbedrer dermed sine egne rekorder sat under EM i Eindhoven. Lotte slutter på en sammenlagt 2. plads kun 8/100 sekund efter vinderen fra Sydafrika.

Se flere danske resultater fra finalerne og de indledende heats fra stævnet i Canet på: 

http://www.swimresult.com/live.php?cpt=806111904071&lng=gbr

For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Alternativt kan landstræner Mark Regan kontaktes på 2920 6158.


 


Cookieindstillinger