0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

De danske OL-svømmere viser stærk form og sætter 2 danske rekorder og vinder 1 medalje

10-06-2008
Ved det stærkt besatte internationale stævne, Mare Nostrum i Barcelona, vandt de danske svømmere én medalje og satte to danske rekorder. Samtidig blev det til ikke mindre end fire fjerde pladser.

Af: 35

De to rekorder blev sat af Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup, i finalen på 100 m fly. Her slutter Jeanette på en 4. plads, men ligeså vigtigt, så sletter hun Mette Jacobsens otte år gamle danske rekord. Jeanettes nye danske rekord lyder nu 0.59.42. Den anden danske rekord står 24 års fødselaren, Julie Hjorth-Hansen, Sigma Birkerød, for på 400 m individuel medley. Julie svømmer således endnu en dansk 4. plads hjem i den danske og nordiske rekordtid på 4.41.93.
 
Aftenens danske bronzemedalje tager Jakob Andkjær, VAT7VI39/Elitecenter, sig af på 50 m fly. Her slutter Jakob i tiden 0.24.20.
 
Af de andre danske finale resultater bør Micha Østergaards, West Swim Esbjerg/Elitecenter, 100 m fly fremhæves. Her slutter hun som nr. 5 i en for hende rigtig flot personlig rekordtid på 0.59.47 - en tid som er under det individuelle danske OL-krav, men tiden er opnået udenfor kvalifikationsperioden. Tiden er kun 5/100 sekund efter Jeanette Ottesen.
Mads Glæsner, Sigma Allerød/Elitecenter, svømmede endnu en dansk 4. plads hjem på 400 fri. Det gjorde han i personlig rekordtid på 3.52.51.
Lotte Friis, Sigma Allerød/Elitecenter, tog sig på 800 m fri af endnu en dansk 4. plads. Her svømmede Lotte de 800 m fri i tiden 8.32.39. En fin tid af Lotte på denne distance.
 
Så alt i alt en rigtig god dansk start på det vigtige OL-forberedelsesstævne. Som forventet er der til stævnet blevet svømmet rigtig stærkt, og lidt ærgerligt med de mange 4. pladser, men tiderne er de vigtigste pejlemærker i denne fase af OL- forberedelserne. Stævnet i Barcelona fortsætter i morgen onsdag.
 
Se flere stævneresultater på http://www.marenostrumswim.com/barc/result_barc08.php

For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Alternativt kan landstræner Mark Regan kontaktes på 2920 6158.


 


Cookieindstillinger