0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion vil World Cup i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning i 2009

20-05-2008
Hvis ansøgningen går igennem, vil det være første gang, Dansk Svømmeunion er vært for en officiel FINA begivenhed.

Af: 21

På et møde afholdt primo maj i forbindelse med VM i åbent vand-svømning i Sevilla har Dansk Svømmeunion præsenteret planerne for afholdelse af en World Cup i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning i København over for det internationale svømmeforbund FINA.
 
Dansk Svømmeunion peger på lørdag, den 29. august, som oplagt dato til en sådan World Cup i 2009. Her afholder unionen i forvejen det populære Christiansborg Rundt i kanalerne og havnebassinet rundt om den smukke parlamentsbygning – en strækning på 2.000 meter. Oven på formiddagens Christiansborg Rundt er det planen at igangsætte ovennævnte World Cup. Ruten vil være identisk med Christiansborg Rundt, dog med den forskel, at strækningen skal tilbagelægges fem gange for at nå distancen på de 10 kilometer.

Netop 10 kilometer åbent vand-distancen er i år for første gang med på det Olympiske Program. Således er der her tale om en sportsgren, der i disse år udvikles med hastige skridt.

Positiv tilkendegivelse fra FINA
Først i forbindelse med et møde i Beijing den 8. august vil FINA træffe endelig beslutning om, hvorvidt Danmark får lov til at afholde et World Cup-afsnit i 10 kilometer åbent vand til næste år. Meget tyder dog på, at det internationale svømmeforbund for øjeblikket positivt overvejer Dansk Svømmeunion som World Cup vært. Således skriver FINAs direktør Cornel Marculescu i et brev til Dansk Svømmeunion: “We are positive that the Danish Swimming Federation and the City of Copenhagen has the potential to host an excellent FINA 10km Marathon Swimming World Cup Event and further increase the profile and value of our sport.”
 
Såfremt FINA godkender København som værtsby for en World Cup-afdeling i 10 kilometer åbent vand maraton-svømning, vil det være første gang i Dansk Svømmeunions 101 årige historie, at unionen vil være vært for en officiel FINA begivenhed.

Erfaring ud i planlægning og afholdelse af åbent vand-aktiviteter
I Dansk Svømmeunion afventes FINAs endelige beslutning med spænding og selvsikker forvisning om at kunne løfte udfordringen. - Med de gennemarbejdede planer, vi har forelagt FINA, kombineret med det brev, vi netop har modtaget fra FINA, føler vi, at vi har gode kort på hånden. Men helt lade os rive med af begejstring, må vi naturligvis vente med til svaret foreligger os til august, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, og fortsætter: - Vi har efterhånden opnået stor erfaring i det at planlægge og afholde konkurrencer i åbent vand. Derfor føler vi, at vi nu er parate til at være vært for en World Cup på dansk grund.

Kun World Cup takket være samarbejde med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen
Såfremt det lykkes Dansk Svømmeunion at blive vært for en officiel FINA begivenhed for første gang nogensinde i 2009, vil det være noget, der kun har været muligt takket være et tæt samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og organisationerne Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. – I forbindelse med vores World Cup henvendelse til FINA har vi fremlagt et fornuftigt budget, som krævet. Dette har kun været muligt for os at udarbejde takket være støtte og opbakning fra Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen, der således, sammen med Dansk Svømmeunion, hele tiden har troet på idéen, hvilket vi naturligvis er dem meget taknemmelige for, lyder det fra Pia Holmen.

I Sport Event Denmark ventes der med stor spænding på FINAs svar: - Vi håber meget, at det skal lykkes os at få denne fantastiske åbent vand-begivenhed til Danmark til næste år. Det vil være med til at bekræfte, at den øgede danske satsning på tiltrækning af internationale sportsbegivenheder bærer frugt. Ikke blot vil der være tale om en stor international event til Danmark, der vil endda være tale om en event ejet af FINA, der er et af de helt store internationale specialforbund. Med en så prestigefyldt event, vil der samtidig seriøst kunne varmes op til de helt store svømme-arrangementer – eksempelvis et VM på kortbane, udtaler Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.
 
Hos Wonderful Copenhagen er man heller ikke i tvivl om, at en begivenhed som FINAs World Cup rummer en bred vifte af værdifulde budskaber: - FINAs World Cup, der tilmed er en olympisk disciplin, er en ønske-event for en by, der markedsfører sig på nærhed til vandet, ren havn, kombinationen af elite- og folkelige kultur- og sportsbegivenheder. Arrangementet, der udgør et vigtigt skridt på vejen mod et VM i åbent vand, samler alle disse budskaber. Vi vil således naturligvis bruge FINAs World Cup i vores internationale markedsføring af København, såfremt det lykkes os at få begivenheden hertil, udtaler Lars Vallentin, senior projektleder i Wonderful Copenhagen.
 
Til en World Cup i København i 2009 vil Dansk Svømmeunion forvente deltagere fra 20 – 30 nationer. Her vil den samlede præmiesum beløbe sig til USD 20.000,-, fordelt ligeligt mellem kvinder og mænd.
 
For yderligere information kan følgende kontaktes:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, på mobil: 2920 6161.
Leder af Dansk Svømmeunions eventgruppe, Kenneth Raahauge, på mobil: 4031 1465.
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, på mobil: 4031 4855.
Senior projektleder i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin, på mobil: 2338 3063.

Foto: Åge Jakobsen.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger