0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion udgiver bog om livredning

13-05-2008
Målgruppen er alle, der interesserer sig for vand og sikkerhed

Af: 21

Med udgivelsen af Livredning …håndbogen til alle med interesse for vand og sikkerhed er et årelangt ønske blevet opfyldt i Dansk Svømmeunion – idrætsforbundet, der i mere end hundrede år har arbejdet for nedbringelse af antallet af drukneulykker i Danmark.
Et vigtigt led i forebyggelse af drukneulykker er at lære at svømme. Men denne færdighed kan ikke gøre det alene, hvis drukneulykker skal forhindres. Her kommer den nye livredningsbog ind i billedet: - Der er ingen tvivl om, at det, at kunne svømme, udgør en helt afgørende faktor i forhold til at opnå gode oplevelser i vand, og det hvad enten vi taler bassin eller åbent vand. Men taler vi hindring af drukneulykker, er der en bred vifte af andre elementer, der spiller afgørende ind, som vi derfor bør kende til. Disse elementer kan man få et godt og solidt indblik i via vores nye livredningsbog, fortæller direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.
 
Nogle af de elementer, som Dansk Svømmeunions direktør her tænker på, er indblik i de danske vandforhold, forholdsregler ved vandaktiviteter, færdigheder til selvredning, livredningsmetoder og genoplivning.  
 
Alt for mange danskere dør i drukneulykker, som kan forebygges
En ny statistik, som indgår i bogen, dokumenterer, at der i perioden 2000 – 2006 i gennemsnit døde 116 danskere om året ved drukning. Om end en del af disse dødsfald skyldes selvmord, viser statistikken, at alt for mange danskere dør årligt i forbindelse med drukneulykker, som kan og bør forebygges. – Tallene er beskæmmende og viser med alt tydelighed, at der er et markant behov for, at danskerne får langt mere viden om og indsigt i de forholdsregler, der bør træffes, når man færdes ved og i vand. Målet med bogen er netop at formidle den viden, som gør det muligt for os alle at opnå positive oplevelser ved og i vand og derved medvirke til forebyggelse af drukneulykker i Danmark, forklarer Pia Holmen.
 
Bogen, der består af tre overordnede kapitler, sætter i den første og mest omfattende del fokus på ovennævnte elementer, som alle bør kende til i forbindelse med besøg i svømmehallen, ved stranden og lignende. Målgruppen for dette kapitel er således den almene befolkning.
I bogens øvrige to kapitler behandles livredningselementer indenfor områderne livredningstjenester samt livredning i skole, fritid og klub.
Her er målgrupperne i større grad henholdsvis livreddere, der er beskæftiget i livredningstjenester i svømmehaller eller ved strande samt personer, der underviser i selvredning og livredning i skole-, klub- og institutionsregi.
 
Nyt spændende mærkesystem som motivationsfaktor  
Foruden et nyt prøvesystem målrettet undervisere i vandaktiviteter i skole, fritid og klub præsenterer bogen også et dugfrisk mærkesystem primært målrettet børn og unge. – Vi har udviklet mærkesystemet AquaChamp, fordi vi fandt, at der her var et område, hvor vi kunne skabe mere fokus på sjove og alsidige oplevelser i vand blandt børn og unge. Vores håb er, at mærkesystemet kan virke både som en motivationsfaktor og en belønning, hvor børn og unge, via sjove udfordringer, får styrket deres svømmefærdigheder generelt. Kan vi fange børns opmærksomhed på denne måde og hjælpe dem til at blive sikre og stabile svømmere, vil vi være meget glade, udtaler Pia Holmen.
Dansk Svømmeunions bog Livredning …håndbogen til alle med interesse for vand og sikkerhed er udarbejdet i samarbejde med TrygFonden.
 
For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161.
 
Den nye livredningsbog koster pr. stk. 200 kroner inklusive moms eksklusive forsendelse. Ved køb af 10 bøger eller derover er det muligt at opnå mængderabat.  
Bogen kan købes hos Dansk Svømmeunion på telefon: 4439 4450 eller via mail: svoem@svoem.dk

Læs mere om bogen HER.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger