0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
20
Januar
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Dansk Svømmeunion udgiver bog om livredning

13-05-2008
Målgruppen er alle, der interesserer sig for vand og sikkerhed

Af: 21

Med udgivelsen af Livredning …håndbogen til alle med interesse for vand og sikkerhed er et årelangt ønske blevet opfyldt i Dansk Svømmeunion – idrætsforbundet, der i mere end hundrede år har arbejdet for nedbringelse af antallet af drukneulykker i Danmark.
Et vigtigt led i forebyggelse af drukneulykker er at lære at svømme. Men denne færdighed kan ikke gøre det alene, hvis drukneulykker skal forhindres. Her kommer den nye livredningsbog ind i billedet: - Der er ingen tvivl om, at det, at kunne svømme, udgør en helt afgørende faktor i forhold til at opnå gode oplevelser i vand, og det hvad enten vi taler bassin eller åbent vand. Men taler vi hindring af drukneulykker, er der en bred vifte af andre elementer, der spiller afgørende ind, som vi derfor bør kende til. Disse elementer kan man få et godt og solidt indblik i via vores nye livredningsbog, fortæller direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.
 
Nogle af de elementer, som Dansk Svømmeunions direktør her tænker på, er indblik i de danske vandforhold, forholdsregler ved vandaktiviteter, færdigheder til selvredning, livredningsmetoder og genoplivning.  
 
Alt for mange danskere dør i drukneulykker, som kan forebygges
En ny statistik, som indgår i bogen, dokumenterer, at der i perioden 2000 – 2006 i gennemsnit døde 116 danskere om året ved drukning. Om end en del af disse dødsfald skyldes selvmord, viser statistikken, at alt for mange danskere dør årligt i forbindelse med drukneulykker, som kan og bør forebygges. – Tallene er beskæmmende og viser med alt tydelighed, at der er et markant behov for, at danskerne får langt mere viden om og indsigt i de forholdsregler, der bør træffes, når man færdes ved og i vand. Målet med bogen er netop at formidle den viden, som gør det muligt for os alle at opnå positive oplevelser ved og i vand og derved medvirke til forebyggelse af drukneulykker i Danmark, forklarer Pia Holmen.
 
Bogen, der består af tre overordnede kapitler, sætter i den første og mest omfattende del fokus på ovennævnte elementer, som alle bør kende til i forbindelse med besøg i svømmehallen, ved stranden og lignende. Målgruppen for dette kapitel er således den almene befolkning.
I bogens øvrige to kapitler behandles livredningselementer indenfor områderne livredningstjenester samt livredning i skole, fritid og klub.
Her er målgrupperne i større grad henholdsvis livreddere, der er beskæftiget i livredningstjenester i svømmehaller eller ved strande samt personer, der underviser i selvredning og livredning i skole-, klub- og institutionsregi.
 
Nyt spændende mærkesystem som motivationsfaktor  
Foruden et nyt prøvesystem målrettet undervisere i vandaktiviteter i skole, fritid og klub præsenterer bogen også et dugfrisk mærkesystem primært målrettet børn og unge. – Vi har udviklet mærkesystemet AquaChamp, fordi vi fandt, at der her var et område, hvor vi kunne skabe mere fokus på sjove og alsidige oplevelser i vand blandt børn og unge. Vores håb er, at mærkesystemet kan virke både som en motivationsfaktor og en belønning, hvor børn og unge, via sjove udfordringer, får styrket deres svømmefærdigheder generelt. Kan vi fange børns opmærksomhed på denne måde og hjælpe dem til at blive sikre og stabile svømmere, vil vi være meget glade, udtaler Pia Holmen.
Dansk Svømmeunions bog Livredning …håndbogen til alle med interesse for vand og sikkerhed er udarbejdet i samarbejde med TrygFonden.
 
For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161.
 
Den nye livredningsbog koster pr. stk. 200 kroner inklusive moms eksklusive forsendelse. Ved køb af 10 bøger eller derover er det muligt at opnå mængderabat.  
Bogen kan købes hos Dansk Svømmeunion på telefon: 4439 4450 eller via mail: svoem@svoem.dk

Læs mere om bogen HER.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk