0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredningsfondens Livredningspris overrakt TrygFonden ved Dansk Svømmeunions generalforsamling

05-04-2008
TrygFonden modtog på generalforsamlingen 2008 Livredningsprisen.

Af: 21

I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling afholdt i dag, lørdag, den 5. april 2008, blev Livredningsfondens Livredningspris overrakt Dansk Svømmeunions samarbejdspartner TrygFonden.


Gurli Martinussen modtager gave og blomster af Dansk
Svømmeunions formand Kaj Aagaard.

Kystlivredning udgør et af Dansk Svømmeunions flagskibe, hvilket i høj grad skyldes et godt samarbejde med TrygFonden kystlivredning. Samarbejdet kan i år fejre 10 års jubilæum. Således begyndte samarbejdet tilbage i 98 med blot tre livredderposter og 12 livreddere involveret. I dag taler vi om 22 poster og cirka 150 kystlivreddere. Meget er sket på de 10 år, fra at tale om involvering af få ildsjæle til en egentlig veletableret redningstjeneste.
 
Det var Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, der stod for overrækkelsen af prisen. I sin tale lød det blandt andet:
- Det er snart 10 år siden, TrygFonden og Dansk Svømmeunion indgik samarbejde om at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark. Det er TrygFondens og Dansk Svømmeunions ambition at blive en stor og aktiv spiller indenfor badesikkerhed. Vi har sammen med TrygFonden den absolut største viden på området og er ofte dem, der bliver spurgt til råds om badesikkerhed. Det er en imponerende udvikling, der er sket på ganske få år. Det er et samarbejde, vi er stolte over. Navnet ”projekt Tryg på Stranden” er ændret til TrygFonden kystlivredning for at signalere, at der ikke længere er tale om et projekt men derimod om en permanent redningstjeneste med en veletableret organisation bag.
Hvad vil være mere nærliggende end at vi i år uddeler Livredningsprisen til TrygFonden? Det er vores mål, at vi sammen kan udvikle svømmedueligheden i den danske befolkning og samtidig skabe øget tryghed ved de danske strande.
 
Med disse ord overrakte formand Kaj Aagaard Livredningsfondens Livredningspris, som bestod af en smuk glasvase og blomster, til direktør for TrygFonden, Gurli Martinussen. 

Samarbejdet mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion vil fremover udvikle sig til også at omfatte projekter som eksempelvis risikovurdering af badestrande i Danmark, standarder for skiltning, etablering af en oplysningstjeneste, forskning inklusive udvikling af druknestatistikker og analyser af hestehuller i de danske farvande.
 
På Dansk Svømmeunions hjemmeside fremgår en beskrivelse af samarbejdets udvikling gennem 10 år. Beskrivelsen ligger på: www.svoem.dk > Livredning > Kystlivredning > Historien bag kystlivredningssamarbejdet. Eller klik på følgende link - www.svoem.dk/t2w_1071.asp
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk


 


Cookieindstillinger