0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM svømning mandag - finaler: Ny dansk rekord til Lotte Friis i finalen på 400 m fri

24-03-2008
- Afslutning på en flot dansk svømmeuge i hollandske Eindhoven blev i aften markeret på flot vis af Lotte Friis.
- Opsamling på ugens danske præstationer af elitechef Lars Sørensen.

Af: 35

Lotte Friis, Sigma/Allerød/Elitecenter, afsluttede her til aften en travl og fornem EM uge for hende selv og for dansk svømning; og det gjorde hun meget kendetegnende for ugens øvrige danske præstationer ved at sætte dansk rekord. Lotte svømmede således finalen i 400 m fri i den nye rekord tid på 4.10.38 og sluttede som nr. 7. Hendes tredje finale af tre mulige.
 
Lotte og det øvrige hold af dansk svømmere kan således se tilbage på en succesrig uge i det hollandske. Sammenlagt er det blevet til en bronze medalje til Lotte Friis på 1500 m fri, 12 finaler, 11 semifinaler og 11 danske rekorder, samt ikke mindst et hold af OL-svømmere der i øjeblikket består af 11 personer. Lidt afhængig af de endelige OL nationspladstildelinger, så tegner det til at blive det største svømmehold til et OL i 20 år. Målsætningen inden afrejse gik på 1 – 2 medaljer, 8 – 10 finaler samt at minimum et af holdkapperne blev OL-kvalificeret.
 
Inden afrejsen var forventningerne, udover målsætningen, til svømmernes EM-deltagelse delt op i tre niveauer. Et som drejede sig om, at de bedste, og allerede OL-kvalificerede svømmere, skulle præstere på finaleniveau, og skulle kunne blande sig i den bedre halvdel af finalerne. Et andet niveau drejede sig om at få så mange svømmere kvalificeret til OL som muligt. Primært via holdkapper. Og det sidste niveau af forventninger gik på, at de resterende svømmere på holdet skulle kæmpe om semifinalerplaceringer, danske rekorder og personlige bedste tider.
 
Ud fra de forventningsniveauer er det da også en tilfreds elitechef Lars Sørensen som konkluderer: - Vi har haft et succesrigt stævne på alle niveauer. Det er altid glædeligt at vinde medaljer, men jeg hæfter mig også rigtig meget ved i dette OL år, at vi nu står med næsten ¾ af hele EM-holdet klar til OL, samt at vi har svømmet mange finaler og sat mange danske rekorder undervejs.
 
Elitechefen udtaler videre omkring de 12 finaler, hvor der har været dansk deltagelse: - Det er et antal som jeg hæfter mig meget ved. Specielt fordi de 12 finaler er fordelt på 6 svømmere og tre holdkapper – det vidner om stor bredde i toppen af dansk svømning lige nu. Og så hæfter jeg mig også ved, at vi til dette mesterskab har set to nye svømmere begå sig på internationalt finaleniveau. Her tænker jeg på Jon Rud og Chris Christensen.
 
De danske svømmere rejser tirsdag formiddag tilbage til Danmark.

 


Cookieindstillinger