0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM - søndag, indledende: Dansk rekord og opnået OL-kravtid af de danske herrer i 4 x 200 m fri holdkap søndag morgen

23-03-2008

Af: 21

På sjettedagen af EM i svømning i hollandske Eindhoven lykkedes det for det danske herrehold at svømme under OL-kravtid og sætte dansk rekord i indledende 4 x 200 m fri holdkap. Således blev de fire svømmere noteret for den flotte tid 7.19,56, hvilket er 51/100 sekunder under den danske OL-kravtid og en forbedring af juli måneds danske rekord med 1,4 sekunder.
 
Flot kæmpet af de fire danske herrer, som leverede følgende tider:
Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, 1.49,97.
Jon Rud, West Swim Esbjerg/Elitecentret, 1.48,33.
Emil Dall-Nielsen, Allerød/Sigma/Elitecentret, 1.51,38.
Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret, 1.49,88.
 
Omend den danske OL-kravtid er opnået, kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, være lidt mere usikker på, hvorvidt herrernes holdkap tildeles én af det internationale svømmeforbund, FINAs, nationspladser, sammenlignet med damernes tilsvarende holdkap i fredags. – Om end herrerne i formiddag har klaret det danske OL-krav på distancen, kan jeg her være lidt mere usikker på, hvordan FINA fordeler nationspladserne, hvis vi sammenligner med damernes tilsvarende holdkap-præstation i fredags. Damerne svømmede en tid hjem, som var mere end 2,5 sekunder under OL-kravtiden. Herrerne er et halvt sekund under. Det gør en forskel. Men – når det er sagt, så tror jeg dog stadig på, at det er sandsynligt, at vi får herrerne med også, lyder vurderingen fra elitechef Lars Sørensen i Eindhoven søndag formiddag.
 
Med morgenens flotte præstation er herrerne med videre til finalen i aften med en samlet syvendeplads. Lad os se, om de der måske har kræfter til at skære endnu et par splitsekunder af den nu nye danske rekord. Det vil uden tvivl styrke holdkappens chancer for at få fingre i én af de forjættede OL-nationspladser.
 
Foruden en finaleplads i herrernes holdkap søndag aften, er det i indledende afsnit blevet til ikke mindre end fire opnåede semifinalepladser af danske svømmere.
 
I indledende 200 m butterfly for damer blev Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, noteret for tiden 2.13,20. Dette rakte til en samlet 14. plads til den 23-årige svømmer, som dermed er klar, når semifinalen sættes i gang i aftenens afsnit.
 
19-årige Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95, er med videre til aftenens semifinale i 50 m brystsvømning efter at have svømmet indledende i tiden 32,69. Rikke sætter her en flot personlig rekord og slutter på en samlet 17. plads. Årsagen til, at Rikke er med videre til semifinalen på en 17. plads, skyldes den simple regel, at kun to svømmere fra samme nation kan gå videre til semifinaler. Er der mere end to svømmere fra samme nation blandt de 16 hurtigste tider, vil kun de to hurtigste svømmere således gå videre.     
 
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, svømmede indledende 50 m fri i tiden 26.00, hvilket rakte til en semifinaleplads i aften for den 20-årige svømmer med en samlet 19. plads.
 
Også 22-årige Jakob Andkjær svømmede sig videre til en semifinaleplads søndag formiddag. Det skete i indledende 50 m fri, hvor det blev til en samlet 18. plads til svømmeren fra VI39/VAT/Elitecentret, i tiden 22.94.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
I aften bliver der således masser af spændende løb af følge, set med danske øjne. Hvor finaleafsnittet lørdag var uden dansk deltagelse overhovedet, bliver der virkelig run på i aften, søndag.
 
Her skal vi opsummerende følge:
Lotte Friis, Allerød/Sigma/Elitecentret, i 1500 m fri finale.
Danmark i herrernes 4 x 200 m fri holdkap finale.
Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95, i 50 m brystsvømning semifinale.
Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret, i 50 m fri svømning semifinale.
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, i 200 m butterfly semifinale.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, i 50 m fri svømning semifinale.
 
Følg stævnet live på Eurosport.
 
Med venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger