0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM - onsdag, indledende: Flotte præstationer af Jacob Carstensen og Jeanette Ottesen onsdag formiddag

19-03-2008

Af: 21

I onsdagens indledende EM-afsnit svømmede Jacob Carstensen 200 m fri i tiden 1.49,62. Tiden resulterede i en samlet 12. plads til den 29-årige svømmer fra West Swim Esbjerg, der således er med videre til semifinalen, der afvikles i aftenens afsnit.
Jacob var selv efterfølgende udmærket tilfreds med præstationen og ser nu frem til aftenens semifinale. Med tiden fra indledende er Jacob blot 40/100 sekunder fra OL-kravet på distancen, således skal det blive rigtig spændende at følge med i aften, når starten går.
Også elitechef Lars Sørensen fortæller om Jacobs løb, at det var et rigtig fint løb at følge, hvilket også tegner godt i forhold til holdkappen senere på ugen. Hvad angår Jacobs mulighed for individuel OL-kvalifikation står alt åbent op til aftenens løb, vurderer Lars Sørensen. Vi krydser fingre.
 
Jon Rud, gårsdagens store overraskelse fra West Swim Esbjerg/Elitecentret, blev i samme indledende løb desværre diskvalificeret for en tyvstart.
 
Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret, var oprindeligt tilmeldt disciplinen 200 m fri svømning men stillede ikke op til løbet. Årsagen hertil er, at den 22-årige svømmers kræfter skal gemmes til andre udfordringer i ugens løb – eksempelvis aftenens finale i 50 m butterfly.
 
En anden dansker i langbanebassinet onsdag morgen, var Jeanette Ottesen, der skulle stå distancen i indledende 100 m fri svømning.
Og det blev til en rigtig flot præstation af den 20-årige svømmer fra KVIK Kastrup, som blev noteret for tiden 55,76, hvilket rakte til en samlet 13. plads. Tiden er blot 5/100 sekunder fra Jeanettes bedste tid på distancen og er samtidig under OL-kravtid. Således har Jeanette her klaret stabilitetskravet op til OL.
Om end Jeanette, med en 13. plads, er videre til aftenens semifinale på distancen, kommer vi ikke til at opleve svømmeren i dette løb. Jeanette skal i aften svømme finale i 50 m butterfly, hvilket er blot få minutter efter, hun eventuelt kunne have svømmet semifinale i 100 m fri. Her er det blevet besluttet at lade Jeanette koncentrere sig udelukkende om 50 m butterfly finalen og således spare alt energi til denne udfordring. Således ingen dansk deltagelse i 100 m fri semifinalen.
 
Endelig skal også Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95, nævnes her, idet hun i indledende 100 m brystsvømning præsterede det usædvanlige at sætte dobbelt personlig rekord i ét og samme løb.
Således formåede den 19-årige svømmer at sætte personlig rekord både på udlægget (de første 50 meter) og i hele disciplinen 100 m brystsvømning.
Rikkes tid – 1.12,07 – resulterede i en samlet 30. plads.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
I aften kan vi opsummerende se frem til at følge:
Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret, i 50 m butterfly finale.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, i 50 m butterfly finale.
Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, i 200 m fri semifinale.
 
Afsnittet begynder klokken 18.15 og kan følges live på Eurosport.
 
Med venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger