0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord - Erik Kjeldsen

16-03-2008
Søndag, den 9. marts døde Dansk Svømmeunions æresmedlem, Erik Kjeldsen, oven på længere tids sygdom. På vegne af unionen har Knud Jørgensen skrevet et mindeord.

Af: 21

Mindeord - Erik Kjeldsen

 
Søndag, den 9. marts mistede dansk svømning en af sine i sandhed gamle ledere. I en alder af næsten 80 år døde Erik Kjeldsen efter en hel menneskealder som svømmeleder.
 
Det er på livredningsfronten Erik Kjeldsen især har sat sine markante aftryk. Med en menneskealders engagement inden for livredningen, har Erik været med og fulgt livredningens utrolige udvikling – det lige fra en tid, hvor Holger Nielsen, livredningens guru om nogen, og Erik, medvirkede til at uddanne vandrelærere, der særligt i Jylland underviste børn i svømning i sommermånederne i primitive anlæg ved stranden eller i søer, og frem til nutidens forskningsbaserede viden på området. Erik har været med hele vejen.

I tiden 1959 – 67 var Erik JSU’s livredningsleder, og i 1971 blev han formand for det daværende Dansk Livrednings Forbund, en post han besad til DLF, i 1978, fusionerede med Dansk Svømme Forbund til DSLF. Efter den tid blev Erik en central figur i forbundets livredningsledelse, hvor han blandt andet varetog det nordiske samarbejde i mange år.
                     
I 1996 blev Erik Kjeldsen æresmedlem i DSLF.
 
Helt frem til sin død var Erik Kjeldsen formand for livredningsfonden og dermed medvirkende til at støtte udviklingen indenfor feltet.
 
Med Erik Kjeldsen har vi ikke blot mistet en ihærdig og engageret leder, der altid kæmpede for sagen på mest hæderlig vis, vi har samtidig mistet en rigtig god kammerat og et yderst prisværdigt menneske.
 
Æret være Erik Kjeldsens minde.
 
På vegne af Dansk Svømmeunion
Knud Jørgensen

 


Cookieindstillinger