0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM i svømning - nu gælder det OL-kvalifikationer for alvor

13-03-2008
15 danske svømmere er klar til sæsonens hovedmål og de afgørende OL-udtagelser. Når EM begynder på tirsdag, sættes alt således ind på at svømme hurtigere end nogensinde før.

Af: 21

Det 29. EM i svømning afholdes i den hollandske by Eindhoven. Konkurrencerne begynder den 18. marts og afsluttes den 24. marts. Under EM, som udover svømme-konkurrencerne også omfatter udsprings- og synkrokonkurrencer, uddeles i alt 54 sæt medaljer - heraf de 40 sæt i svømning.
Der er tilmeldt i alt 42 nationer forud for starten af EM. Så de 15 danske svømmere kommer til at svømme resultaterne hjem i meget skarp konkurrence. Niveauet vil sandsynligvis være højere end sædvanligt på grund af det forestående OL, og at flere nationer, som Danmark, anvender EM som deres OL-udtagelsesstævne.

Om forventninger og målsætninger ved EM
Forventningerne til de 15 danske svømmere går i flere retninger.
Der er en gruppe af individuelt OL-kvalificerede svømmere hvis mål til EM blandt andet er at klare OL-stabilitetskrav. Det er også blandt OL-svømmerne, at de største forventninger til slutresultater og gode placeringer skal findes. Udover at OL-svømmerne forventes at svømme hurtige tider og danske rekorder hjem i løbet af EM, så vil det også være muligt for flere af dem at blande sig i den bedre halvdel af finalerne, og dermed indgå i kampen om medaljerne også.
Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter, kommer på grund af en smitsom leverbetændelse desværre ikke til start ved EM.

De OL-kvalificerede svømmere inden EM er:
Lotte Friis, Sigma/Allerød/Elitecenter
Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup
Jakob Andkjær, VAT/VI39/Elitecenter
Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter
Chris Christensen, West Swim Esbjerg

En anden gruppe af svømmere har som altoverskyggende mål ved EM at kunne kvalificere sig til OL enten individuelt eller via holdkapper. Omkring holdkapperne er chancerne for at opnå den forjættede OL-kvalifikation størst blandt 4 x 200 m fri holdkapperne for både herrer og damer. Begge hold har inden for det seneste års tid været meget tæt på at opfylde det nationale OL-krav. Et komplicerende element i forhold til holdkapperne er, at det internationale svømmeforbund, FINA, først i juli tildeler landene de endelige OL-nationspladser. Men det er vurderingen, at det, ved opnåelse af det nationale OL-krav, er overvejende sandsynligt, at det også indløser en OL-nationsplads fra FINA. Svømmerne, som under EM kæmper om kvalifikation til OL på de to 4 x 200 m fri holdkapper, udover de allerede individuelt kvalificerede, er:

Louise Jansen, Sigma/Allerød
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/Elitecenter
Emil Dall-Nielsen, Sigma/Allerød/Elitecenter
Jon Rud, West Swim Esbjerg/Elitecenter
Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg

Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, bedømmes også at have muligheder for at opnå en individuel OL-kvalifikation i 200 m fri.

En sidste gruppe af svømmere har også mulighed for at svømme sig til OL via holdkapper. Holdkapperne er dog på papiret lidt længere fra OL-kravtiderne end de to ovenfor nævnte 4 x 200 m fri. Det drejer sig om 4 x 100 m fri for damer og 4 x 100 m medley for herrer. Mulighederne er tilstede for at begge hold kan kvalificere sig under EM. Svømmerne relevante for de to hold er:

Kristina Thomsen, A6/Jyllinge
Anders Frahm, Sigma/Birkerød
Mathias Gydesen, Sigma/Allerød

Der er således lagt op til en meget spændende påskeuge med masser af drama i bassinet i Holland. Generelt gælder det for hele det danske hold af svømmere om at fokusere på at præstere de bedste resultater nogensinde, så kommer de ønskede placeringer og kvalifikationer helt automatisk i hus.
 
EM i svømning forløber i perioden 18. – 24. marts med indledende afsnit hver dag klokken 9.00 og finaleafsnit klokken 18.15.

Følg med på Eurosport og via livetiming
Eurosport transmitterer hver dag fra mesterskaberne, hvor cheftræner fra Herlev, Ejnar Larsen, og Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, vil kommentere fra bassinkanten.
Følg med i resultaterne på www.omegatiming.com
Dansk Svømmeunion vil udsende pressemeddelelser dagligt under EM, som samtidig lægges på unionens hjemmeside – www.svoem.dk
 
Pressekontakt under EM
Dansk Svømmeunions pressekontakt under EM er elitechef Lars Sørensen, som kan kontaktes på mobil: 2920 6160.
Vi henstiller til, at pressen, under EM, vil kontakte Lars Sørensen for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte.
 
Download Dansk Svømmeunions Mediaguide her. I Mediaguiden fremgår præsentationer af hele EM-truppen foruden informationer om danske rekorder, OL-kravtider, stævneprogram med mere.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger