0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM-guld til Lotte Friis i 800 m fri

14-12-2007
Fredag, den 14. december, nåede Lotte helt til tops ved EM på kortbane i Ungarn og vandt guld i suveræn tid. 

Af: 21

Så lykkedes det! Endelig kom en dansker på medaljeskamlen ved EM på kortbane i svømning i Debrecen, Ungarn. Og ikke nok med at det blev til en medalje, det blev til det pureste guld. Det bedste af det bedste.

Det skete i fredagens finale, hvor Lotte Friis, Allerød/Sigma/Elitecenter, bragede gennem vandet i finalen i 800 m fri og blev noteret for den fænomenale tid 8.12,27.
En fantastisk flot præstation af 19-årige Lotte, som har trænet særdeles målrettet frem mod disse kortbane-mesterskaber.
Med tiden forbedrer Lotte sin egen nordiske og danske rekord på distancen med næsten seks sekunder. Tiden er samtidig blot et sekund fra Europa Rekorden, som den franske svømmer Laure Manaudou er indehaver af.
 
Før Lotte imidlertid nåede i mål som hurtigste svømmer, udspandt der sig noget af et drama i bassinet, idet den italienske svømmer, Alessia Filippi, som ellers førte løbet, ved 750 meter troede, at hun var i mål. Hun stopper derfor op og finder da først ud af, at der stadig mangler 50 meter. Her overhaler Lotte og formår da at holde sin føring hjem. Den italienske svømmer forsøgte på imponerende vis at kæmpe sig frem, men måtte se sig placeret på tredjepladsen, da de 800 meter endelig var tilbagelagt.  
 
Om løbet kunne Lotte efterfølgende selv fortælle: - jeg bemærkede slet ikke, at den italienske svømmer ligefrem stoppede op i den tro, at hun var i mål. Derimod troede jeg, at hun var ved at gå lidt kold, hvilket jeg straks tænkte, jeg måtte forsøge at udnytte optimalt på de sidste meter. Så det var først bagefter, jeg fik at vide, at den italienske svømmer havde fejlberegnet distancen, fortæller Lotte Friis oven på den store præstation, som hun naturligvis er ovenud lykkelig for: - Jamen det er bare helt fantastisk. Jeg er stadig selv meget overrasket og kan næsten ikke tro, at jeg har vundet guld. Det er bare så skønt, slutter en forståeligt nok træt Lotte Friis.
 
Sølvmedaljen gik til spanske Erika Vallaecija Garcia i tiden 8.12,40. Bronzemedaljen gik, som nævnt ovenfor, til Alessia Filippi fra Italien i tiden 8.12,84.
 
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160. Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen for nærmere aftaler.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger