0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM - finaleafsnit, torsdag: Endnu en dansk rekord på førstedagen af EM på kortbane i svømning

13-12-2007

Af: 21

I torsdagens sene afsnit ved EM på kortbane i Debrecen lykkedes det for Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup, for anden gang i dag at forbedre sin danske rekord i 100 m fri. I formiddags forbedrede Jeanette rekordtiden på distancen med 11/100 sekunder. I aftenens semifinale lykkedes det så igen for den 19-årige svømmer at forbedre rekordtiden – denne gang med yderligere 28/100 sekunder. Således lyder Jeanettes danske rekord i 100 m fri nu på 53,94.
Med tiden placerede Jeanette sig på en samlet niendeplads og er således lige præcis ikke med videre til finalen på distancen. Men dog stadig en rigtig flot præstation af den unge svømmer fra Kvik Kastrup, der også selv var jublende glad for resultatet, fortæller elitechef Lars Sørensen fra Ungarn.   
 
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, svømmede torsdag aften finale i 200 m individuel medley. Julie svømmer de 200 m i tiden 2.10,78 og slutter på en samlet syvendeplads.
Om præstationen fortalte Julie efterfølgende, at hun overordnet set var tilfreds med tiden, som er hendes tredjebedste på distancen nogensinde, men at hun dog var lidt skuffet over placeringen.
 
Oven på en flot dansk rekord i indledende 50 m fri, som rakte til en samlet andenplads, stod Jakob Andkjær klar, da semifinalen her til aften blev afviklet. Her måtte den 22-årige svømmer fra VI39/VAT dog se sig placeret på en samlet 11. plads i tiden 22,06. Jakob udtaler selv: - Det var teknisk set et dårligt løb for mig. Min start kiksede desværre, og samtidig havde jeg en rigtig dårlig vending.
 
Jakob svømmede torsdag aften ligeledes semifinale i 100 m butterfly. Her sluttede svømmeren fra VI39/VAT på en samlet 16. plads i tiden 53,30.
 
West Swim Esbjergs Chris Christensen, som i formiddags svømmede en fantastisk flot dansk rekord hjem i 100 m brystsvømning i tiden 1.00,17, var med i aftenens semifinale på distancen. Her blev det til en samlet 15. plads til 19-årige Chris i tiden 1.00,35. Om end Chris ikke her formåede at levere en tid svarende til indledende afsnit, er det stadig et virkelig fint løb, den unge svømmer præsterer torsdag aften.  
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
 
I morgen, fredag, har den danske trup atter et travlt indledende program. Indledende afsnit begynder klokken 9.00.
Svømningen kan følges live på Eurosport.
 
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160. Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen for nærmere aftaler.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger