0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM - indledende, torsdag: Tre danske rekorder i første afsnit af EM på kortbane i Debrecen

13-12-2007

Af: 21

I det første indledende afsnit ved EM på kortbane i Debrecen, Ungarn, er de danske svømmere kommet rigtig flot fra start.
Således er det blevet til ikke mindre end tre danske rekorder torsdag formiddag.
 
Jakob Andkjær, VI39/VAT, lagde ud i imponerende stil i afsnittets første løb – 50 m fri – hvor han glemte alt om begynder-nerver og kæmpede sig gennem vandet i tiden 21,77. Jakob forbedrer her sin egen danske rekord fra april måned 2006 med 13/100 sekunder. Jakob slutter her på en samlet andenplads, kun overgået af svenske Stefan Nystrand, og er således videre til eftermiddagens semifinale.
 
19-årige Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup, formåede også at sætte dansk rekord torsdag formiddag. I indledende 100 m fri lykkedes det således for Jeanette at komme i mål i den flotte tid 54,22, hvilket er en forbedring af hendes egen rekord på distancen med 11/100 sekunder.
En flot præstation af Jeanette, som dermed også er videre til eftermiddagens semifinale med en samlet placering som nummer ni.
 
Endelig lykkedes det også for West Swim Esbjergs Chris Christensen at svømme en dansk rekord hjem i torsdagens indledende 100 m brystsvømning. Chris noteres for tiden 1.00,17 og skærer dermed 79/100 sekunder af sin egen gamle danske rekord på distancen. Et suverænt resultat af 19-årige Chris, der sluttede på en samlet 17. plads og dermed også er videre til eftermiddagens semifinale.  
 
For Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, blev det også en forrygende torsdag formiddag. I indledende 200 m individuel medley sluttede Julie på en samlet andenplads i den stærke tid 2.10,60. Julie er her blot 16/100 sekunder fra sin egen nordiske/danske rekord på distancen, som blev sat tilbage i januar måned 2003, og vi kan nu glæde os til at følge Julie i eftermiddagens afsnit, hvor hun er klar til finalen.
 
I torsdagens finaleafsnit kan vi ligeledes glæde os til at følge Jakob Andkjær i 100 m butterfly semifinale. Således blev den 22-årige svømmer fra VI39/VAT her noteret for tiden 52,51, hvilket rakte til en samlet placering som nummer 12. Jakob var her blot 2/100 sekunder fra sin egen danske rekord på distancen.
 
Udover ovennævnte tre danske rekorder, blev der præsteret fire danske personlige rekorder i indledende afsnit. Således en meget tilfredsstillende start for Danmark ved Europa Mesterskaberne på kortbane, som fortsætter frem til og med søndag.
 
I eftermiddag kan vi opsamlende følge danske svømmere i fem løb:
Julie Hjorth-Hansen i finalen i 200 m individuel medley.
Jakob Andkjær i semifinalen i både 50 m fri og 100 m butterfly.
Chris Christensen i semifinalen i 100 m brystsvømning.
Jeanette Ottesen i semifinalen i 100 m fri.
 
Der er således lagt op til en spændende torsdag eftermiddag i Debrecen. Afsnittet begynder klokken 16.15.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
Følg også med i mesterskaberne live på Eurosport.
 
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen er med EKM-truppen i Ungarn. Lars Sørensen kan kontaktes direkte på mobil: 2920 6160.
Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen for nærmere aftaler.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger