0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM: Stærkt dansk hold klar til EM i svømning på kortbane i Ungarn

11-12-2007
De seks danske OL-kvalificerede svømmere står i spidsen for det 18 mand store danske EM-hold.

Af: 21

Når EM på kortbane (EKM) indledes på torsdag, den 13. december i Debrecen i Ungarn, bliver det med deltagelse af 18 danske svømmere.
EKM har i år deltagelse af i alt 39 nationer, og der er tilmeldt knap 500 svømmere til konkurrencerne i Ungarn. Igen i år er der tale om et stærkt felt, hvor de bedste danske og internationale svømmere benytter mesterskaberne til at teste formen af forud for det altoverskyggende mål for 2008 – OL i Beijing.
 
Forventninger om topplaceringer til flere danske svømmere
Det danske hold bliver ledt an af de seks individuelt OL-kvalificerede svømmere, og det er da også blandt disse, at de bedste chancer for danske topplaceringer skal findes.
Alle danske svømmere går efter at svømme hurtigt og virkelig præstere ved de forestående kortbane-mesterskaber. Det absolutte fokus for de bedste danske svømmere er dog præstationer på langbane, her ikke mindst kvalifikation til det ypperste af alle internationale svømmestævner, OL i Beijing.
 
Ved EKM vil de bedste danske chancer for at kunne blande sig i den absolutte top ligge hos den dobbelte VM-finalist, Julie Hjorth-Hansen (Sigma/Birkerød) i 200 og 400 m individuel medley, hos VM-medaljetager, Jakob Andkjær (VAT/VI39) i 50 m butterfly, og endelig hos VM-finalist Lotte Friis (Sigma/Allerød/Elitecenter) i 800 m fri.

Selv er de tre svømmere dog forsigtige med at udtale sig om medaljemulighederne. Enige er de imidlertid om, at det gerne skal blive til nye bedste tider i løbet af de fire dage, mesterskaberne forløber.

Julie Hjorth-Hansen, som netop er kommet retur til Danmark fra et længere træningsophold i Australien, er både på udkig efter én af sine egne danske rekorder og en rekord, som endnu ikke har Julie som indehaver. – Jeg håber, jeg kan komme tæt på min egen danske rekord i 200 m individuel medley (2.10,44), og så håber jeg, at jeg kan komme tæt på Britta Vestergaards danske rekord i 400 m individuel medley (4.35,70). Den har holdt siden 95. Den vil jeg meget gerne tæt på ved EKM. Lykkes det mig at opnå de tider, så tror jeg, at der samtidig kan være mulighed for en medalje, lyder det fra Julie Hjorth-Hansen, der er spændt på at se, hvordan træningen i Australien kommer til at slå igennem under EKM. – Der har i min træning i Australien været stor fokus på meget høj intensitet. Det skulle gerne hjælpe mig til at fastholde en høj fart under mine løb, hvilket nogle gange har manglet i mine løb, slutter 23-årige Julie Hjorth-Hansen.   
 
Jakob Andkjær studerer i disse år i USA men er også netop vendt hjem til Danmark for at forberede sig til de forestående mesterskaber. Hos den 22-årige svømmer er det ingen hemmelighed, at fokus for længst er tunet ind på langbanepræstationer. Således fylder de kommende dages kortbane-mesterskaber ikke helt så meget, som de har gjort de foregående år. – Det, der fylder i mine tanker, er helt klart EM til foråret og naturligvis OL til sommer. Min træning er derfor også meget koncentreret omkring langbane-præstationer til foråret, hvilket betyder, at den teknik, jeg træner for tiden, ikke passer alt for godt til kortbane-svømning. Men jeg satser da helt bestemt på at opnå mere end én ny bedste tid ved EKM. Om det så rækker til en medalje, ja, det må tiden vise.
 
Hos 19-årige Lotte Friis, er det tydeligt, at håbet om nye rekord-tider står øverst på ønskesedlen: - Jeg har forsøgt, rent mentalt, at forberede mig optimalt til de forestående mesterskaber. Således tænker jeg meget på, at det er nu, det kommer til at gælde. Det er nu, jeg for alvor skal svømme stærkt. Det mentale betyder jo meget i forberedelsen. Og jeg møder op til EKM med et klart håb om at sætte nogle danske rekorder – især i 800 m fri. Dernæst håber jeg, at mine tider vil være hurtige nok til, at jeg kan blande mig i kampen om medaljer, lyder det fra Lotte Friis.
Lotte Friis er indehaver af de nordiske/danske kortbane-rekorder i 400, 800 m fri (400 m fri: 4.03,47, 800 m fri: 8.18,01) og vandt sølv med EKM i 2004 i disciplinen 800 m fri.
 
Den foreløbige startliste, som er offentliggjort nu, afslører, at der blandt de øvrige danske OL-kvalificerede svømmere, umiddelbart er de bedste chancer for topplaceringer at finde hos Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup) og Mads Glæsner (Sigma/Allerød/Elitecenter).
Chris Christensen (West Swim Esbjerg), er tilmeldt EKM i ottendehurtigste tid i 200 m brystsvømning, men det er i et meget stærkt og tæt felt.
 
De 18 danske svømmere og trænere:

Svømmere
 
Jeanette Ottesen Kvik Kastrup
Julie Hjorth-Hansen Sigma/Birkerød
Lotte Friis Sigma/Allerød/Elitecenter
Pernille Larsen AGF
Louise Jansen Sigma/Allerød
Micha Østergaard West Swim Esbjerg/Elitecenter
Jakob Andkjær VAT/VI39
Mads Glæsner Sigma/Allerød/Elitecenter
Chris Christensen West Swim Esbjerg
Rikke Møller Pedersen STO95/FREM
Line Præst Lauridsen West Swim Esbjerg
Josephine Emilie Thomsen Sigma/Allerød
Nicolai Graa Hansen West Swim Esbjerg
Kristina Thomsen A6/Jyllinge
Simon Panduro Sigma/Allerød
Troels Madsen Herlev
Mathilde Pugholm Hvid Holstebro Svømmeclub
Julie Hougaard Nielsen STO95/OSLF


Trænere
 
Mark Regan Landstræner
Ricki Clausen Holdtræner, Kvik Kastrup
Bo Jacobsen Holdtræner, West Swim Esbjerg
Flemming Poulsen Holdtræner, Sigma
Niels-Jørgen Jørgensen
Holdtræner, AGF

Seks svømmere med på ”wild cards”

Som en vigtig del af EKM-holdet deltager seks ungdomssvømmere, som skal være sidste års juniorer eller førsteårs seniorer. De seks ungdomssvømmere er med på såkaldte ”wild cards”.  Ungdomssvømmerne er primært med for at lære, få inspiration og for at lette den svære overgang mellem junior- og senioralderen. Der har været meget hård kamp om at få tildelt de seks attraktive pladser, så det bliver spændende at følge talenterne ved EM.
 
Program og resultater
EM på kortbane finder sted i Debrecen Municipal Swimming Pool, Ungarn, og forløber over fire dage – torsdag til og med søndag.
Indledende afsnit finder sted hver dag klokken 9.00 og forventes afsluttet klokken cirka 12.00.
Finaleafsnittet begynder hver dag klokken 16.15 og forventes afsluttet klokken cirka 18.30.
 
Læs mere om mesterskaberne på LENs hjemmeside: www.lenweb.org og på den særlige EKM-hjemmeside: www.debrecen2007.hu/en/
Der vil være live resultatformidling på www.omegatiming.com
 
Livestreaming
Ifølge oplysninger på LENs hjemmeside, vil det under EKM være muligt, for første gang nogensinde, at følge finalerne via livestreaming på nettet. Disse livestreamings formodes at være at finde på LENs hjemmeside - www.lenweb.org
 
En præsentation af den danske trup samt detaljeret program kan hentes her.
 
Kontakt til EKM-truppen under mesterskaberne
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen er med EKM-truppen i Ungarn. Lars Sørensen kan kontaktes direkte på mobil: 2920 6160.
Alt henvendelse til svømmerne bedes gå via Lars Sørensen. Således henstiller vi til, at pressen undlader at kontakte svømmerne direkte under mesterskaberne, men derimod retter henvendelse til Lars Sørensen for nærmere aftaler.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger