0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udtagelse af holdet til EM på langbane i 2008 på plads

10-12-2007
Dansk Svømmeunions landstræner Mark Regan har udtaget 17 svømmere til det afgørende OL-kvalifikationsstævne i Eindhoven, Holland.

Af: 21

Fristen for kvalifikation til EM udløb i går, søndag. I dag, mandag, har Dansk Svømmeunions landstræner Mark Regan så udtaget det hold af svømmere, der skal repræsentere Danmark i Eindhoven i perioden 18. – 24. marts.
EM er reelt sidste chance for at kvalificere sig til OL, og det er her, at Danmark skal forsøge at tilkæmpe sig de eftertragtede OL-nationspladser i holdkap.
 
Ved et afsluttende EM-kvalifikationsstævne i Farum i weekenden lykkedes det to ekstra svømmere at kvalificere sig individuelt til EM. Det drejer sig om 29-årige Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, i 200 m fri, og Rikke Møller Pedersen, STO95/Frem, i 50 m brystsvømning. Jacob har dermed taget et vigtigt skridt på vej mod, hvad, der kan ende med at blive hans fjerde OL-deltagelse i træk.

Se listen over de 17 svømmere her.

I alt fem holdkapper er udtaget til EM. Det er for damer 4 x 100 m fri, 4 x 200 m fri og 4 x 100 m medley. For herrerne er det 4 x 100 m medley og 4 x 200 m fri. Det betyder, at to holdkapper - damernes 4 x 100 m fri og herrernes 4 x 100 m medley - er subjektivt udtaget. Dette er der to årsager til. Dels er begge hold meget tæt på at klare den opsatte kravtid, dels er der muligheden for at kvalificere en holdkap til OL ved EM. Af alle holdkapper bedømmes 4 x 200 m fri for både damer og herrer dog at have de bedste muligheder for at opnå OL-kvalifikation.
 
De seks individuelt kvalificerede svømmere til OL er:
Jeanette Ottesen, Jakob Andkjær, Chris Christensen, Lotte Friis, Mads Glæsner og Julie Hjorth-Hansen.
De skal alle ved EM klare et stabilitetskrav.
 
Landstræner Mark Regan har valgt at uddele et enkelt wildcard til finalisten fra EM for juniorer, Michelle B. Strandskov, Sigma/Birkerød/Elitecenter. Dette wildcard er hun blevet tildelt, fordi hun ved kvalifikationsstævnet i Farum i weekenden svømmede sig meget tæt på den individuelle kravtid i 200 m butterfly. Landstræneren udtaler om denne udtagelse: - Vi tildeler kun wildcards til internationale senior langbanemesterskaber efter grundige overvejelser og i tilfælde, hvor det kan hjælpe helt unge svømmere videre i deres svømmekarriere. Jeg føler, Michelle er i den situation nu, hvor det er vigtigt for hende at komme videre på internationalt seniorplan.
 
For yderligere kommentarer og spørgsmål kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil 2920 6160 og landstræner Mark Regan
mobil 2920 6158.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk


 


Cookieindstillinger