0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

NJM: 14 danske juniorsvømmere klar til kamp ved weekendens Nordiske Junior Mesterskaber

29-11-2007

Af: 21

Den kommende weekend (lørdag–søndag, den 1. – 2. december) afholdes de Nordiske Junior Mesterskaber i svømning i Torshavn, Færøerne.
 
Med ved disse mesterskaber er også 14 danske juniorsvømmere, som alle, deres unge alder til trods, har gode internationale stævneerfaringer med sig. Således har flere af svømmerne tidligere deltaget ved Nordiske Årgangs Mesterskaber 2006, Nordiske Junior Mesterskaber 2006, Ungdoms OL 2007 (EYOF) og Europæiske Junior Mesterskaber 2007.
 
De 14 danske juniorsvømmere:
Daniel Svendsen: KVIK Kastrup (deltog ved NJM i ´06)
Frederik Wørmer: KVIK Kastrup (deltog ved NJM i ´06)
Pernille Jalsøe: KVIK Kastrup
Thomas Mosbæk Dybdal: Lyseng
Pernille Larsen: AGF (deltog ved NJM i ´06)
Marie Pehn: AGF (deltog ved NJM i ´06)
Julie Leth Espensen: HST/GI40-Hermes
Jonas Sørensen: VAT/Glostrup
Katrine Holm Sørensen: Swim Team Esbjerg (deltog ved NJM i ´06)
Marcus Bak: Sigma/Allerød
Kaya Koziol: Herlev
Frederik Siem Pedersen: Farum
Anders Lie: Farum
Mie Refn: Farum
Trænere:
Michael Hinge: Dansk Svømmeunion
Niels Jørgen Jørgensen: AGF
Thomas Stub: Swim Team Esbjerg
Simon Winther: Farum
 
Forventninger om danske topplaceringer
Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge, som følger svømmerne ved bassinkanten i Torshavn, siger om forventningerne til de danske deltagere: - Ser vi på chancerne for individuelle topplaceringer, så tror jeg, at en svømmer som Frederik Wørmer (KVIK Kastrup) har rigtig gode kort på hånden. Han er forsvarende mester fra 2006 i 50 og 100 m rygsvømning. Selvom Frederik har været plaget af skader det meste af 2007, så virker han heldigvis klar nu. Også Pernille Larsen (AGF) kan nå langt ved mesterskaberne den kommende weekend. Hun har været særdeles godt svømmende dette efterår, og jeg har svært ved at se, hvem, der reelt kan hamle op med hende i rygsvømning. Således bør hun reelt set vinde sine tre individuelle løb i denne disciplin. Endelig vil jeg fremhæve Katrine Holm Sørensen (Swim Team Esbjerg). Hun har gennemgået en positiv udvikling i 2007, og har frem for alt fået en del international stævneerfaring. Hun ligner en mester i 400 m individuel medley, hvor hun har forbedret sig med ikke mindre end 11 sekunder siden sidste års NJM, lyder det fra Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge.
 
Fokus på de individuelle præstationer frem for den traditionelle holdkonkurrence
Ifølge Michael Hinge er NJM et godt mesterskab som afslutning på en lang sæson – et mesterskab fyldt med gode og ligeværdige konkurrencer.
Traditionelt har der altid været en del fokus på holdkonkurrencen. Dette vælger Dansk Svømmeunions talentudvikler imidlertid at se bort fra i år, da Sverige traditionelt stiller med et meget større hold end Danmark. Fremfor fokus på holdkonkurrencen finder Michael Hinge det langt mere interessant at koncentrere sig om de individuelle præstationer, uden dog helt at lukke øjnene for placeringen i holdkonkurrencen: - Vi vil naturligvis agere som et hold, der står sammen og vil kæmpe det bedste vi har lært. Flere af svømmerne stiller med dugfrisk erfaring fra det netop overståede World Cup i Stockholm, så kampgejsten fejler bestemt intet. Med færre svømmere i truppen er det imidlertid sværere at være med i holdkonkurrencen. Sådan er det bare. Men det bliver bestemt spændende at se, hvor langt det danske hold rækker, slutter Michael Hinge.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge kontaktes på telefon: 2049 5706.
 
Mesterskaberne kan følges på: www.njm2007.com/en/
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger