0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Wonderful Copenhagen Challenge 2007

16-11-2007
- en royal aften i elitesvømningens tegn

Af: 21

Torsdag aften åbnede Øbro Svømmehal dørene for en rigtig festaften, hvor der på tilskuerpladserne var fyldt med svømmebegejstrede gæster – heriblandt sponsorer, samarbejdspartnere, en australsk ambassadør og, ikke mindst, en vaskeægte Kronprinsesse.
For første gang havde Dansk Svømmeunion den ære og glæde at have besøg af unionens protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, til et svømmestævne. Og det blev i sandhed et besøg, hvor Kronprinsessen formåede at tage hele svømmehallen med storm.
Med stående og højlydt applaus blev Kronprinsessen modtaget i en fyldt svømmehal. Her ankom hun i følgeskab af formand Kaj Aagaard og direktør Pia Holmen, som holdte Kronprinsessen ved selskab under hele stævnet.
 
Med unionens protektor på plads i hallen, var det tid for velkomsttaler og åbningstaler ved henholdsvis formand Kaj Aagaard og kommende kulturborgmester Pia Allerslev.
 
Svømning i verdensklasse
Og så var det tid for det, som det hele jo handlede om, og som rigtig mange havde ventet på og glædet sig til i ugevis – svømning i verdensklasse.
 
Første løb på programmet var 50 m brystsvømning for herrer. Her deltog tre danske svømmere: Chris Christensen (West Swim Esbjerg), Michael Schulz Andersen (AGF) og Simon Panduro (Sigma/Allerød). 
De tre danske svømmere måtte desværre se sig slået ud i løbet af konkurrencens tre første heat. Også 19-årige Chris, som ellers kæmpede en flot personlig rekordtid hjem, måtte se sig slået ud efter tredje heat. Men feltet var også hårdt for de tre danske svømmere, der således stod over for nogle virkelig stærke sprintere.
Vinder af konkurrencen blev norske Alexander Dale Oen, som kæmpede med Cameron van der Burgh fra Sydafrika om første- og andenpladserne.
 
Præmieoverrækkelser udover det sædvanlige
Herefter var det tid for præmieoverrækkelse. Denne forløb i det store og hele som den slags jo gør - og dog, for denne gang var det Kronprinsessen som stod for præmieoverrækkelserne, hvilket nok tør siges, gjorde præmieoverrækkelserne til noget af et tilløbsstykke. Kronprinsessen blev fulgt i hver en bevægelse, og pressen sled på kameraerne i håb om at forevige det helt unikke øjeblik, hvor Kronprinsessen stod sammen med de heldige vindere.
I forbindelse med præmieoverrækkelserne i herrernes 50 m brystsvømning og 50 m butterfly, fik Kronprinsessen assistance af kommende kulturborgmester Pia Allerslev, som stod for overrækkelse af flotte buketter.
Ved de sidste to præmieoverrækkelser, 50 m fri for damer og herrer, blev Kronprinsessen assisteret af Wonderful Copenhagens eventdirektør Martin Bender, der havde sin datter, Rosa, til at hjælpe til med overrækkelse af buketter.
 
Oven på herrernes 50 m brystsvømning, var det tid for herrernes 50 m butterfly.
Her skulle Mathias Gydesen og Anders Frahm have deltaget, men grundet sygdom blev deres pladser i sidste øjeblik skiftet ud med Tim Jensen (MK31) og Lasse Offersen (Greve). Med i denne konkurrence var også danske Fredrik Seistrup (KVIK Kastrup).
 
Om end de tre danske svømmere kæmpede flot og inderligt var det også her mere end svært at hamle op med de konkurrerende svømmere, som derfor sendte de danske svømmere ud i løbet af de tre første heat.
Her kom kampen om første-/anden-pladsen til at stå mellem de to australske svømmere Andrew Lauterstein og Nicolas D’Arcy. Andrew trak her det længste strå og sikrede sig således sejren og dermed 1.500 euro, som var det beløb, vinderne af samtlige fire konkurrencer, fik med sig hjem i bagagen. Med andenpladsen i hus blev Nicolas 750 euro rigere. Til tredjepladserne var der 500 euro i gevinst. I denne konkurrence tilfaldt de 500 gode euro svenske Lars Frölander.
 
Spændende 50 m fri for damer
Endelig var det tid for damernes 50 m fri. Her var der på forhånd lagt op til spænding omkring Jeanette Ottesens muligheder. Skulle det mon lykkes hende at nå helt til tops, eller hvad kunne det blive til?
 
Med i dette løb var også tre andre danske svømmere: Micha Østergaard (West Swim Esbjerg/Elitecentret), Lotte Friis (Sigma/Allerød/Elitecentret) og Line Præst Lauridsen (West Swim Esbjerg). Disse tre svømmere måtte se sig slået ud i løbet af konkurrencens tre første heat. I samtlige disse tre heat var hurtigste svømmer til gengæld KVIK Kastrups Jeanette Ottesen.
 
Nu var der så Jeanette Ottesen tilbage sammen med svenske Magdalena Kuras og Karina Leane fra Australien.
 
Også i fjerde heat blev Jeanette noteret for hurtigste tid, mens den australske svømmer, Karina Leane, måtte se sig placeret på tredje- og dermed sidstepladsen. Således var der nu lagt op til en finale mellem danske 19-årige Jeanette og svenske Magdalena. 
 
På dette tidspunkt af Wonderful Copenhagen Challenge var stemningen i hallen nær bristepunktet. Rigtig mange klubkammerater fra KVIK Kastrup var mødt op for at hjælpe Jeanette på vej. Og de gjorde en imponerende indsats fra tilskuerpladserne.
Alligevel blev det ikke til øverste placering for Jeanette, som blev slået med sølle 4/100 sekunder af sin svenske konkurrent. Måske havde Jeanette ikke disponeret sine kræfter helt så godt som den svenske svømmer, der i sidste og afgørende heat lige præcis havde de fornødne kræfter, der skulle til, for at være hurtigst fremme ved bassinkanten.
Men et spændende og fantastisk flot løb at følge, det var det helt bestemt. Og flot kæmpet af Jeanette.
 
Oven på denne nervepirrende damekonkurrence, var det herrerne, der skulle sætte punktum for aftenens stævne – også her i disciplinen 50 m fri.
 
Med her var tre danske svømmere: Mads Glæsner (Sigma/Allerød/Elitecentret), Emil Dall-Nielsen (Sigma/Allerød/Elitecentret) og Johan Peen (Sigma/Birkerød/Elitecentret).
Også her lå det på forhånd i kortene, at det ville blive mere end svært for de danske svømmere at nå med helt i front. Og sådan gik det derfor også. Efter tre heat var konkurrencen overladt til tre udenlandske svømmere.
Femte og dermed afgørende heat blev en kamp mellem australske Eamon Sullivan og svenske Stefan Nystrand. Og var der lagt op til spænding i damernes finale i 50 fri, var der til gengæld ingen tvivl om fordelingen af første-/anden-pladserne i herrernes tilsvarende løb.
Eamon Sullivan stak således hurtigt fra sin svenske konkurrent, som måtte se sig slået med ikke mindre end halvandet sekunder.
 
Med sidste konkurrence i hus, var det tid at tage afsked med Dansk Svømmeunions protektor. Hallens mange gæster takkede for besøget ved at rejse sig, som sig hør og bør, og klappe begejstret i hænderne. På vejen ud af svømmehallen gav Kronprinsessen sig god tid til at hilse på både publikum og nogle af de deltagende danske og australske svømmere. Det vakte stor glæde at se, at Hendes Kongelige Højhed på den måde prioriterede både at hilse og sludre med flere af hallens gæster og aktive svømmere, før hun forlod den smukke Øbro Svømmehal i en bil, der ventede for enden af den røde løber.
 
Med unionens royale protektor på vej hjem, var det tid for hallens øvrige mange gæster at begive sig hjemad.
 
For anden gang kunne Dansk Svømmeunion i samarbejde med Wonderful Copenhagen se tilbage på en flot og veloverstået aften i elitesvømningens tegn, som således også i 2006 blev afholdt i Øbro Svømmehal.
I 2008 bliver der ikke noget Wonderful Copenhagen Challenge. Til gengæld lover Dansk Svømmeunion at være klar med et lignende arrangement i 2009. Det kan vi således allerede nu begynde at glæde os til.
 
Stor tak til sponsorer, samarbejdspartnere og frivillige hjælpere
Afslutningsvis vil Dansk Svømmeunion her takke Wonderful Copenhagen for et rigtig godt samarbejde. Også tak til øvrige sponsorer og samarbejdspartnere, der har været med til at gøre det muligt for Dansk Svømmeunion at afholde et stævne af denne størrelsesorden.
 
Tak til de mange frivillige hjælpere, som på forskellig vis har hjulpet og assisteret. Uden jeres hjælp kan et stævne som Wonderful Copenhagen Challenge ikke gennemføres. Det er jer, der trækker det store læs op til og under stævnet. 
Endelig også tak til Øbro Svømmehals fantastiske personale, som igen i år har hjulpet os med stævnet. Samtidig tak til Københavns Kommune for lån af de fantastiske rammer, som Øbro Svømmehal udgør.
 
Tak for denne gang og på gensyn i 2009.
Dansk Svømmeunion
 
Resultater fra Wonderful Copenhagen Challenge 2007 – klik HER.
 
Fotos fra dette års udgave af Wonderful Copenhagen Challenge vil blive lagt på hjemmesiden hurtigst muligt.


 


Cookieindstillinger