0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

World Cup i svømning i Stockholm og Berlin

12-11-2007
Stockholm: den 13. – 14. november, Berlin: den 17. – 18. november.

Af: 21

Dansk Svømmeunion stiller op ved denne uges to europæiske World Cup stævner i henholdsvis Stockholm og Berlin med store hold.
I alt 34 danske svømmere rejste tidligere på dagen af sted mod det første stævne, som afholdes i Stockholm.
 
I år udgøres holdet af 24 seniorsvømmere og de 10 bedste juniorsvømmere, der alle skal deltage ved World Cup stævnet i Stockholm. Syv seniorsvømmere drager efter afslutningen af World Cup stævnet i Stockholm direkte videre mod det næste World Cup stævne i Berlin, der traditionelt er et af de hurtigste stævner på hele World Cup turen.
 
Det er dog ved World Cup stævnet i Stockholm, at de danske svømmere formentlig vil gøre sig stærkest gældende, idet de fire formstærke svømmere, Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup), Mads Glæsner (Sigma/Allerød/Elitecentret), Lotte Friis (Sigma/Allerød/Elitecentret) og Chris Christensen (West Swim Esbjerg) alle deltager her. Kun Chris deltager også ved World Cup stævnet i Berlin. Alle fire har gode chancer for at blande sig blandt de fem - seks bedste i deres primære løb. At dømme efter startlisten i Stockholm er det dog Lotte Friis, som ser ud til at have de bedste chancer for at gøre sig gældende på medaljepodiet.
 
Elitechef i Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, betoner, at ovennævnte World Cup stævner primært indgår i svømmernes træningsforløb som vigtige aktiviteter, der giver værdifuld international stævneerfaring. Således udgør World Cup stævnerne ikke svømmernes primære sæsonsatsning. De fleste af seniorsvømmerne har EM på kortbane i december som det umiddelbare mål, mens juniorsvømmerne har Nordiske Junior Mesterskaber i december som deres primære mål.
 
World Cup serien består i den nye 2007 udgave, som det internationale svømmeforbund, FINA, arrangerer, af i alt syv stævner. Disse har hver især en præmiesum på mere end 100.000 US dollars. Der kan læses mere om den nye FINA World Cup serie via følgende link: http://www.fina.org/events/SW/SWCUP/2007/index.php
 
For yderligere information kan holdleder Poul Højbjerg, der deltager ved begge stævner, kontaktes på mobil: 2264 2865. Alternativt kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Resultater og livetiming fra alle World Cup stævner kan følges via: www.omegatiming.com
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger