0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM kortbane, lørdag: Nordisk/dansk rekord til Mads Glæsner og dansk rekord til Jeanette Ottesen lørdag aften

27-10-2007
- samtidig sætter Sigmas piger dansk juniorrekord i 4 x 200 fri holdkap

Af: 21

I lørdagens finaleafsnit ved DM på kortbane i Greve Svømmehal lykkedes det for Mads Glæsner at sætte nordisk og dansk rekord på maratondistancen 1500 m fri svømning i den fantastisk flotte tid 14.45,16. Således lykkedes det endelig for Mads at slette Jacob Carstensens ni år gamle danske rekord på distancen, som lød 14.48,96. At det så samtidig lykkedes også at slette den finske svømmer Antti Kasvios nordiske rekordtid, som indtil i dag lød på 14.46,80, var klart en ekstra bonus for svømmeren fra Sigma/Allerød/Elitecentret.
Med tiden opnår Mads en øjeblikkelig placering på FINAs verdensrangliste som nummer to. En virkelig imponerende kraftpræstation af Mads, som også torsdag aften under kortbanemesterskaberne præsterede en imponerende dansk rekord – her på 800 m fri distancen.  
 
Også på damesiden blev der lørdag aften sat dansk rekord. Det skete, da KVIK Kastrups Jeanette Ottesen forbedrede sin egen rekordtid i finalen i 50 m butterfly med 12/100 sekunder. Således hedder den nye danske rekordtid 26,30. Flot resultat af Jeanette, som også er blandt de svømmere, der netop er hjemkommet fra en tre uger lang højdetræningslejr i USA. Jeanette opnår med aftenens præstation en øjeblikkelig placering på FINAs verdensrangliste som nummer ni.
 
Endelig viste også mesterskabernes unge svømmere styrke lørdag aften. Det skete helt bogstaveligt, da pigerne fra Sigma formåede at sætte dansk juniorrekord i 4 x 200 fri holdkap i tiden 8.27,16. Pigerne var selv indehavere af den gamle rekord, som blev sat for en måned siden i Næstved. I aften lykkedes det dog for pigerne at forbedre rekorden med ikke mindre end syv sekunder.
Holdet bestod af Amalie Emma Thomsen, Michelle B. Strandskov, Maj Lindberg Hansen og Sofie Harnfeldt.
 
Således endnu en flot og udbytterig dag i svømningens tegn. I morgen søndag fortsætter de danske kortbanemesterskaber med indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnit klokken 17.00.
 
Kontaktperson under mesterskaberne er Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160.
Vedrørende internationale udtagelser kan Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Live resultatformidling
Resultaterne kan følges live på: http://livetiming.dk/index.php?cid=60
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger