0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lyngby Svømmeklub VS Malmö Kappsimningsklubb

11-10-2007
Så er der lagt op til et spændende DualMeet, som det hedder på de amerikanske universiteter.

Af: 21

DualMeet er en helt almindelig stævneform på de amerikanske universiteter i vinterhalvåret. Det betyder at 2 skoler møder hinanden og der tælles point i alle løb. Denne stævneform har sine åbenbare fordele da holdene har svømmere i alle heat, hvilket giver en super intensitet og god holdoplevelse.
I Skåne har man siden 60’erne haft ”seriesvømning” 4 gange om året, hvilket er stævner, hvor klubberne stiller med 2 svømmere i hver disciplin, i 3 årgangsgrupper, 11 år og yngre, 12-13 år og 14-15 år. Seriesvømning har på denne måde været en god målestok for niveauet i de skånske klubber – man skal have en velfungerende ungdomsafdeling for at kunne blive i de øverste divisioner.
 
Lørdag d. 13. oktober mødes Malmö KK og Lyngby SK i et DualMeet, hvor de 2 stævneformer slås sammen i ét spændende stævne.
 
Basen er seriesvømningens opdeling, men med et tillæg af en junior/senior- gruppe: 16 år og ældre. Pointberegningen bliver 5 for sejr og så faldende 3-2-1 point. Distancerne er i yngste årgang (11-Y) 25 fly og 50 m i de øvrige svømmearter. I 12-13 år er det 50 fly og rygcrawl plus 100 bryst og fri. I de 2 ældste grupper svømmes 100 meter af hver svømmeart. Holdkapperne er 4x50 holdmedley med én svømmer fra hver aldersgruppe og 6x50 fri med én svømmer fra aldersgrupperne 16-æ, 15, 14, 13, 12 og 11-y. I holdkapperne kan der scores 10 respektive 6 point.
 
Som svensk træner i en klub der har mistet en stor del af eliteholdet, synes jeg at det er udsædvanligt sejt at udfordre en af Sveriges bedste svømmeklubber (hvor jeg selv tidligere har været træner).  Højst sandsynlig får vi tæsk, men hvad gør det ? Vi har jo to svømmere i hvert heat og mange til at heppe på. Mine svømmere er klar (og jeg hader at tabe ;o)!
 
Hele stævnet bliver afviklet i vores almindelige træningstid, og er overstået på under 2 timer. DET ER EN GOD STÆVNEFORM, som giver en god interesse for svømmesporten f.eks. mødtes University of Florida og University of Alabama til et DualMeet, hvor der kom 2.400 tilskuere!!!
Vi har også udfordret Køge Svømmeklub – er der flere der vil være med ?
 
Venlig Hilsen
Stefan Wiking
Cheftræner, Lyngby Svømmeklub
Tlf. 2292 4524 

 


Cookieindstillinger