0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord - Arne Holdt

05-10-2007

Arne Holdt, mangeårig træner i Århus, er død i en alder af 77 år.
Læs her Dansk Svømmeunions mindeord, skrevet af bestyrelsesmedlem Knud Jørgensen.

Af: 21

Et liv fyldt med svømning er slut. Arne Holdt er efter nogen tids sygdom død i en alder af  77 år.
 
Arne startede som dreng i Kolding Svømmeklub. Efter udstået læretid som maskinarbejder flyttede han til Århus og oplevede dér en årrække som svømmer i AGF, hvor han markerede sig i eliten i rygsvømning og butterfly.
 
Undervisning interesserede Arne meget, hvorfor han kastede sig over uddannelsen som lærer, og det blev da også som træner, at Arne for alvor satte sine spor i dansk svømning.
 
Trænerkarrieren startede i Kolding, hvorefter turen gik videre til AGF. Efter en tid i AGF fortsatte Arne en årrække som træner i Skovbakken. Fra Skovbakken rykkede Arne videre til IHF, hvor han fortsatte sin trænergerning, indtil han valgte helt at stoppe som aktiv ved bassinkanten.  
Gennem hele trænerkarrieren er det blevet til en strøm af danske mestre, adskillige af dem på internationalt niveau. Arne lagde som træner stor vægt på den tekniske udførelse og satte dermed sit præg på alle sine svømmere. Sin viden og inspiration supplerede Arne ved talrige besøg hos de bedste trænere verden over.
 
Skulle nogen være i tvivl om, hvem, der svømmede på hvilken tid fra tidernes morgen og helt frem til gårsdagens stævne, så kunne man blot henvende sig til Arne - hans hukommelse var fabelagtig. Og satte man ham først i gang, var han ikke lige til at stoppe. Med ham forsvandt en masse viden om dansk svømning.
 
Arne mistede for nogle år siden sin kone Inge, hvilket var ham et smerteligt tab. Hans tre børn, Pia, Peter og Henrik, der var mestersvømmere, er nu bosat i henholdsvis Danmark, Schweiz og Australien.
 
Æret være Arne Holdts minde.
 
På vegne af Dansk Svømmeunion
Knud Jørgensen, bestyrelsesmedlem

 


Cookieindstillinger