0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danskere svømmet over den Engelske Kanal den forgangne weekend

24-09-2007

Af: 21

Den forgangne weekend er det lykkedes for de tre åbent vand-svømmere Ann Sophie Lønnberg, Bo Stenhuus og Peter Schultz (alle tre USG-svømmere) at svømme over den Engelske Kanal – en kraftpræstation udover det sædvanlige, som har krævet måneders planlægning af de tre svømmere.
 
Den 34 kilometer lange distance med start i Dower og mål i nordfranske Calais blev tilbagelagt af Bo Steenhus lørdag, den 22. september, mens Ann Sophie Lønnberg og Peter Schultz krydsede kanalen søndag, den 23. september. Deres tider blev som følger:
 
Bo Stenhuus: 11 timer 53 minutter.
Ann Sophie Lønnberg: 12 timer 31 minutter.
Peter Schultz: 12 timer 46 minutter.
 
Svømmerne tilbagelagde turen uden våddragt, da dette ikke tillades, såfremt man ønsker præstationen godkendt som en officiel overfart.
Hidtil har kun få danskere præsteret noget tilsvarende. Det er således en meget flot og unik præstation, de tre svømmere har begået hen over weekenden.
 
Dansk Svømmeunion har støttet de tre USG-svømmere i det unikke åbent vand-projekt og er stolte over, at svømmerne har nået deres store mål. Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, fortæller om projektet: - I Dansk Svømmeunion sætter vi i disse år fokus på åbent vand svømning i både søer, havne og kanaler. Vi har selv denne sommer, i samarbejde med en række lokale svømmeklubber, begået en række åbent vand-arrangementer rundt omkring i landet. Med fokus på åbent vand var det nærliggende at bakke op om de tre svømmere, da de i foråret henvendte sig hos Dansk Svømmeunion og fortalte om deres imponerende projekt. Personligt tænkte jeg, at det var noget af det mest vilde åbent vand-projekt, jeg til dato havde hørt om, men jeg kunne samtidig mærke, at svømmerne mente det meget alvorligt. Engagementet var ikke til at tage fejl af. Vi har fulgt de tre svømmere på sidelinjen hen over sommeren, hvor de har deltaget i en række af vores arrangementer som led i træningen op til den store dag. Og nu har de så endelig klaret strabadserne og har alle nået det flotte mål, udtaler Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.
 
Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra de tre svømmere, men på deres egen hjemmeside – www.englishchannel.dk – kan der læses meget mere om såvel svømmernes baggrund, deres forberedelser op til begivenheden foruden, ikke mindst, udførlige dagbogsberetninger og rapporteringer fra selve overfarten.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger