0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Øresund Swim Cup atter fyldt med verdensklassesvømmere

17-09-2007

Af: 21

Når Øresund Swim Cup i næste weekend den 21.-23. september løber af stablen for sjette gang, bliver det igen med landets stærkest besatte felt. Således deltager OL-svømmere fra både Danmark, Sverige, Island og Serbien i stævnet, der svømmes i Kastrup Svømmehal med finaler alle tre dage kl. 17.00.

Følgende profiler deltager i stævnet i år:´

Danmark:
Fra Danmark deltager 5 af de 6 svømmere, der p.t. er kvalificerede til de Olympiske Lege i Beijing næste år (se herunder for specifik omtale) samt hele det danske Elitecenter fra Farum. Også landets stærkeste klub SIGMA Nordsjælland har fundet vej til Kastrup, ligesom også de bedste svømmere fra årets sølvvinder til holdmesterskaberne, West Swim Esbjerg, vil være at opleve til ØSC.

I front af denne gruppe står VM-finalisten Julie Hjorth-Hansen (SIGMA Nordsjælland), der med fornem svømning i hele 2007 indtil nu har været den mest markante danske kvindesvømmer på både kort- og langbane i år. Julie deltager i både 200 og 400 medley, hvor hun deltog i VM-finalen i april. Finalen i 400 IM er fredag aften med finalestart kl. 17.00 og i 200 IM er det søndag aften med finalestart kl. 17.00.

Fra West Swim Esbjerg har vi igen i år besøg af Chris Christensen, der sidste år vandt stævnet og undervejs satte ikke mindre end 4 danske rekorder – en for seniorer og tre for juniorer. Chris går helt sikkert igen i år efter at få kontanter med hjem til det vestjydske, og han er altid god for tider ned omkring hans danske rekorder, så hold godt øje med ham.

Også Danmarks to langdistance-esser internationalt Lotte Friis (SIGMA Nordsjælland/Elitecenter) og Mads Glæsner (SIGMA Nordsjælland/Elitecenter) deltager i ØSC – deres primære opgave til stævnet vil nok være 400 fri, der svømmes fredag aften med finalestart kl. 17.00.

KVIK Kastrups egen Jeanette Ottesen, der kvalificerede sig til Olympiske Lege så sent som til DM i juli måned stiller også til start. Hendes favoritdisciplin 50 butterfly svømmes med finale søndag aften kl. 17.00, men også i 100 butterfly og 200 fri vil man kunne se hende i kamp næste weekend.

Udlandet:
Fra Island har vi i år besøg af den tidligere europamester Örn Arnarsson. Örn har tidligere specialiseret sig i rygcrawl, hvor han bl.a. har svømmet OL-finale i år 2000 (4. plads) og har vundet EM på kortbane. De seneste år har det dog mere været fly og medley der har været hans varemærke. Örn er udover at være et sikkert kort for Island til de Olympiske Lege også bronzevinder fra EM på kortbane i december måned i Helsinki.

Ragnheiður Ragnarsdóttir er den anden Islandske svømmer, der deltager i Øresund Swim Cup i år. ”Ragga” er indehaver af den islandske rekord i både 50 fri, 100 fri og 100 IM – tre løb hun deltager i til OL. I lighed med Örn Arnarsson er Ragnheiður Ragnarsdóttir kvalificeret til OL. Hun deltog også ved de nyligt afholdte verdensmesterskaber i Melbourne.

Den serbiske OL-svømmer Mladen Tepacivic deltog i april i VM, hvor det blev til en semifinaleplads i 50 bryst. Mladen er den eneste brystsvømmer til stævnet, der nærmer sig Chris Christensen – specielt på 50 bryst får Chris nok at se til og på 100 bryst burde det blive en meget tæt dyst.

Fra Sverige deltager flere store profiler – flere af disse har deltaget ved VM og er den svenske bruttogruppe frem mod OL i Beijing. Petter Stymne fra Sveriges p.t. bedste klub SK Neptun i Stockholm er den mest markante af de herreprofiler, der deltager fra Sverige. har de senere år gjort sig mere og mere bemærket på den svenske crawl-scene – seneste med flotte 47.77 i til et stævne i Norge i maj måned. Hold rigtig godt øje med Petter, når der skal svømmes finaler i crawl. Han vil være en skarp udfordrer til sidste års vinder Chris Christensen i kampen om pengepræmierne.

Magdalena Kuras fra vores nabo-klub Malmö KK har de senere år vist sig som en værdig arvtager til de svenske damer i crawl. Hun har i sæsonen 2006/2007 sat svenske juniorrekorder i 50 fri på både kort- og langbane – en imponerende præstation, når man tænker på de svenske damer, der har svømemt kort crawl i sidste mange år. Magdalena deltog ved VM i Melbourne for første gang i et Verdensmesterskab og er absolut en af de unge ”coming stars” i Sverige.

En ”coming star” er også rygcrawleren Therese Svendsen, der lige som Kuras er indehaver af flere Svenske juniorrekorder. Therese er udset som den pigesvømmer, der skal bringe Sveriges medleyholdkapper op på niveau med deres crawlholdkapper. Forvent en drabelig kamp mellem Therese og Katrine Jørgensen fra West Swim/Elitecenteret.

Ida Marko-Varga er endnu en svensk svømmer, der deltog i VM i Melbourne. Ida er en meget dygtig fri-svømmer, der specielt gør sig gældende på 200 fri. Hun har vist sig som en sikker svømmer på de svenske holdkapper til internationale mesterskaber trods sine kun 21 år.

Junior- og årgangssvømmere:
Udover seniorstjernerne findes der også en flok af svømmerne fra de Europæiske juniormesterskaber i juli måned. På den front er KVIK Kastrups egen Daniel Svendsen med helt fremme – Daniel er den eneste danske junior, der har sat en juniorrekord i 2007 (i 200 medley)og med flot svømning til både nationale og internationale mesterskaber sidste år på trods af at han kun var førsteårsjunior har han slået sit navn fast.

Også EJM-svømmerne Sofie Harnfeldt og Michelle Strandskov fra SIGMA Nordsjælland deltager i ØSC i deres favoritdiscipliner – Sofie i crawl og Michelle i butterfly. I øvrigt var Michelle eneste danske finalist til EJM i netop butterfly.

En ny og meget spændende juniorprofil i de danske bassiner er Katrine Holm Sørensen, der deltager i ØSC for første gang. Katrine har denne sæson deltaget i EJM og har af flere omgange været endog meget tæt på Mette Jacobsens danske juniorrekord i 400 medley. Hold godt øje med Katrine fredag aften i 400 medley – selv om det nok er yderst tvivlsomt om hun kan tage kampen op mod Danmarks p.t. bedste svømmer Julie Hjorth-Hansen er der alligevel lagt op til en dyst når landets bedste junior og bedste senior dyster i 400 medley.

Fra Sverige deltager adskillige EJM-svømmere, bl.a. Christoffer Wallin, Ninni Arvidsson samt de to søstre, Elenor og Natalie Lindborg. Alle fire svømmere har et meget højt niveau og vil helt sikkert give de danske juniorsvømmere kamp til stregen.

Også adskillige svømmere fra Ungdoms-OL deltager i stævnet – kort sagt: Mød op i Kastrup Svømmehal og se landets bedste svømmestævne. Der er gratis adgang.

Pressen bedes kontakte Stævneleder Gert Ottesen (mobil 25 45 37 75) i forvejen, såfremt I ønsker anviste pladser og/eller information inden stævnet.
I dagtimerne i ugen op til stævnet kan man ligeledes kontakte cheftræner Ricki Clausen (mobil 26 25 25 31) for informationer.

Læs mere på www.kvikkastrup.dk

Venlig hilsen
KVIK Kastrup
Stævneledelsen


 


Cookieindstillinger